MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

15 millió forint könnyűzenei médiumoknak

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma pályázatot írt ki kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok támogatására. A támogatási keretösszeg 15 millió forint, amelyből pályázatonként maximum 1,5 millió igényelhető. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. december 19-e éjfél.

A hatodik éve működő NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Médiatámogatási Alprogramja keretében megjelent a könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumoknak szóló, 2020. évi tartalmak készítését és megjelentetését támogató pályázat. Ennek célja a könnyűzenével hosszabb ideje, rendszeresen foglalkozó nyomtatott és online médiumok – közte színvonalas blogok – támogatása annak érdekében, hogy a hazai könnyűzene megfelelő nyilvánossággal rendelkezhessen, és minél nagyobb közönséget érhessen el.

A Kollégium olyan, legalább egy éve, folyamatosan megjelenő, frissülő önálló médiumokat vagy más médiumok mellékleteit, rovatait kívánja támogatni, amelyek önálló, saját készítésű, első közlésű cikkekben, cikksorozatokban, online videó anyagokban a magyar könnyűzenével foglalkoznak, és vállalják, hogy a támogatás ideje alatt helyet biztosítanak a Hangfoglaló Program egyes alprogramjainak, eseményeinek és a résztvevőinek bemutatására is. A pályázatnak nem célja a korábban megjelenő, de az elmúlt egy évben nem működő médiumok újraindításának elősegítése.

A pályázat elbírálása szempontjából előnyt jelent, ha a médium vagy könnyűzenei rovat, blog, melléklet magas presztízzsel bír, működése szakmailag megalapozott, és a zenei műfajok sokszínűségét minél hatékonyabban képes megjeleníteni. Kiemelt szempont továbbá, hogy a megjelenések rendszeressége átlátható legyen, a lehető legnagyobb gyakoriság mellett. A lefedettségre és terjesztésre tekintettel előnyt élveznek az országos, vagy nagyobb régiókra célzó médiumok

A pályázati felhívás teljes szövege az NKA honlapján olvasható ITT, a benyújtási határidő 2019. december 19-e éjfél. A beérkezett anyagokról döntés 2020 január elejére várható.



 

2019. november 26. 14:33

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA