MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

209 millió forint 98 klubnak - az idei Klubtámogatás eredményei

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program ötödik évadában, a Klubtámogatói Alprogram révén 58 vidéki, 20 fővárosi és 14 határon túli könnyűzenei koncerthelyszín nyert összesen 209 millió forintnyi támogatást. A Hangfoglaló Programiroda hamarosan találkozóra hívja a támogatott klubokat.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program immár ötödik éve költségvetésének 25-33%-át olyan könnyűzenei helyszínek megsegítésére fordítja, ahol rendszeresen tartanak élőzenés, belépőjegyes koncerteket magyar előadók. Az elmúlt négy évben közel 600 millió forint támogatást oszthatott szét ilyen céllal a kollégium az úgynevezett üres adathordozók után szedett jogdíjak NKA-hoz kerülő negyedéből.

A fővárosi, a vidéki és a határon túli kluboknak szóló új pályázat még tavaly nyáron jelent meg októberi beadási határidővel. A kollégium november elején döntött, azonban az eredmények csak december közepére váltak publikussá. Ebből tudható, hogy a Hangfoglaló Program Kollégiuma ebben az évadban – tehát 2018. október 1. és 2019. szeptember 30. közötti időszakban – könnyűzenei koncerthelyszínek támogatására összesen 209 millió forintot fordít. A fővároson kívüli 80 klub közel 250 millió forintnyi támogatást igényelt, amiből a Kollégium 58 helyszínnek 146 millió forintot hagyott jóvá. A határon túlról 16 pályázat érkezett és az igényelt 46 millió forintból mintegy 30 milliót ítélt meg a Kollégium. A fővárosi koncerthelyszínek közül 29 adott be, összesen 67 millió forintnyi pályázatot, amiből 20 nyert majdnem 34 millió forintot.

Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégium vezetője elmondta, hogy a vidéki pályázatoknál ebben az évadban is törekedtek arra, hogy a megyék és a nagy egyetemi városok egyenlő arányban részesüljenek támogatásban, illetve ahol lehetett, az előző években segített klubokkal folytatódjon az együttműködés. Hozzátette azt is, hogy a pályázatok elbírálásánál a pályázók „NKA-s előélete”, a Hangfoglaló Programirodával való együttműködése, a tervezett műsorkínálat és a megvalósíthatóság is döntő szempont volt. A kollégiumvezető bízik benne, hogy az elhúzódó döntési folyamat ellenére minden klub meg tudja valósítani a tervezett programját, és az év első hónapjaiban a szerződéskötések és a támogatások utalásai is megtörténhetnek.

Az NKA Hangfoglaló Programiroda idén szorosabban szeretne együttműködni a támogatott klubokkal, így január végén találkozóra hívja majd a képviselőiket.

A támogatott klubok listája elérhető az alábbi linken:
https://www.hangfoglalo.hu/alprogramok/klubtamogatas


 

2019. január 10. 16:21

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA