MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

27 millió könnyűzenei médiumoknak és showcase fesztiválokra

Két pályázatról is döntött március elején a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma. A nemzetközi showcase fesztiválokon hazai zenei menedzserek részvételét 13 millió forinttal, míg az online és print médiában könnyűzenei tartalom létrehozását és megjelentetését 14 millió forinttal támogatja a Hangfoglaló Program.

Az NKA Hangfoglaló Program immár második éve invesztál tudatosan a magyar könnyűzenei szakemberek nemzetközi showcase fesztiválokon való részvétébe és ezzel tapasztalatszerzésébe. Tavaly és tavalyelőtt így utazott nagyobb létszámú magyar küldöttség a hollandiai Eurosonicra, a ljubljanai MENT-re, a Tallinn Music Weekre, vagy éppen a MIDEM-re és a hamburgi Reeperbahn fesztiválra. A Hangfoglaló Program Kollégium tavaly évvégén úgy döntött, hogy 2018-tól a nemzetközi piacon mozgó szakembereknek szóló, nyílt pályázattal kívánja segíteni ezeket az utazásokat, ezzel is nagyobb felelősségvállalásra ösztönözve a résztvevőket. Az ezt célzó pályázati felhívást január végéig lehetett beadni.

A Kollégium döntése értelmében egy nemzetközi piacon is érdekelt szakember maximum három fesztivál vagy vásár felkereséséhez kérhetett egyenként 150 ezer forintos támogatást. A március 6-án tartott kollégiumi ülés döntése értelmében 33 pályázó valamivel több, mint 13 millió forintot kapott a showcase-k felkeresésével összefüggő utazási, szállás és belépő költségek fedezésére. A Kollégium szándéka, hogy hasonló pályázatot minden évben kiír, így tervezhetővé és rendszeressé válhatnak a tapasztalatszerző utak.

Ugyancsak március elején döntött a Hangfoglaló Program a Könnyűzenei Média Támogatási Alprogram keretében az online és print médiumoknak szóló kiírásról. Az immár negyedik alkalommal meghirdetett pályázaton ezúttal húsz szerkesztőség részesül 14,1 millió forintos támogatásban annak érdekében, hogy rendszeresen beszámoljon a hazai könnyűzene legfontosabb eseményeiről. A Kollégium azt tervezi, hogy helyi és kisközösségi rádiók számára is ír ki pályázatot, ami várhatóan még májusban megjelenik.

Az elbírált pályázatok részletes eredménylistái elolvashatóak az NKA honlapján.


2018. április 8. 18:53

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA