MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

4. Magyar Klipszemle a Hangfoglaló támogatásával!

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét, a hazai könnyűzenei élet videós rangadóját. A díjátadó ünnepségre októberben kerül sor az Akvárium Klubban, ahol a Hangfoglaló Program különdíjjal és a Backstage Extra szakmai programsorozattal képviselteti magát. A nevezéseket szeptember 15-ig lehet leadni.

A Magyar Klipszemle 2015-től kezdődően fontos ünnepe a magyar könnyűzenei színtérnek. A szabad nevezéses verseny független zsűrije évente változik – évről-évre zenei újságírók, filmesek, zenei szakemberek választják ki a kategóriák legjobbjait. A közönség véleménye alapján pedig rendszerint különdíjat is hirdetnek. A Magyar Klipszemle szervezőinek célja, hogy szülessen meg egy fontos és nívós nyilvánossága a hazai zenei videóknak, és jöjjön létre minél több minőségi alkotás.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program idén először támogatja a Magyar Klipszemlét. A szervezők megkeresésére egyedi pályázat révén a Kollégium 5,4 millió forintot szavazott meg az eseményre. A Hangfoglaló Program és a Magyar Klipszemle közös célja a hazai zeneipar láthatóságának növelése, a szakmai innováció elősegítése és a piaci szereplők közötti networking. A Hangfoglaló Kollégiuma idén az anyagi támogatás mellett különdíj alapításával is emeli az Klipszemle nívóját, amelyet a legjobb magyar nyelvű videóklip készítői kapnak majd.

A 4. Magyar Klipszemlén megjelenik a Hangfoglaló Program kísérőprogramja is, a Backstage Extra. Ennek köszönhetően olyan könnyűzenei szakmai előadások színesítik majd a programot, amelyek a nevezők és az érdeklődők számára is érdekes és hasznos információkkal szolgálhatnak.

Videókkal szeptember 15-éig lehet jelentkezni a Klipszemle honlapján.

A beérkezett műveket egy újságírókból, filmesekből, zenei szakemberekből álló zsűri először 120-150 klipre szűkíti, majd a látottak alapján kategóriákat alkotnak. A tizenöt kategória győzteséről a zsűri mellett a közönség is szavazhat online, ezt szeptember 16 és 25 között lehet majd megtenni. Az idei zsűri tagjai: Cseh Renátó látványtervező, Éder Krisztián fotográfus, Fodor Máriusz zenész, Galler András Indián rendező és kaszkadőr, Inkei Bence újságíró, Kovács Eszter rendező-art direktor, Köbli Norbert forgatókönyvíró, László G. Gerzson zenei és programigazgató, Pálfi György filmrendező, Péterfy Bori énekes-színész, Virág Anikó stylist, divatszerkesztő és Miki357 fotós és kliprendező.

A fődíj egy másfélmillió forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás, a szervezők különdíja egy egynapos stúdió- és eszközhasználat. A Hangfoglaló Program különdíja a legjobb magyar nyelvű produkciónak egy 400 ezer forint értékű támogatás, szintén különdíj egy fellépési lehetőség a következő CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon, a Recorder magazin különdíja pedig egy exkluzív anyag az újságban.

Bővebb információ ITT!


2019. augusztus 19. 11:13

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA