MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A QSC KELTETTE ÉLETRE A „BOSSZÚÁLLÓK: VÉGJÁTÉK” CÍMŰ FILM VILÁGPREMIERJÉNEK HANGJÁT

A QSC a Los Angelesi Kongresszusi Központban telepített ideiglenes filmszínházban biztosította az új Bosszúállók film világpremierjének hangtechnikai installációját 2019. április 22-én. A premier vendégei – akik között a film szereplői és sok más világsztár is jelen voltak - QSC hangsugárzók, erősítők és Q-SYS hálózati audio rendszer által biztosított jelfeldolgozás segítségével élvezhették a DolbyVision és ATMOS technológiával készült film lenyűgöző bemutatóját.

A több, mint 21 méteres filmvászon mögött összesen 30db WideLine-10 line array hangsugárzó és 9db WL 218-sw mélysugárzó került felfüggesztésre. Ezen kívül 12db SB-7218 dupla 18 colos mozis mélysugárzó is üzemelt. A Dolby Atmos overhead rendszert 16db SR-5152 hangsugárzó alkotta, továbbá a jobb- és baloldalon további 16db SR-5152 hangsugárzó biztosította a hangnyomást. A terem hátsó részén WideLine-8 line array rendszer dolgozott, nyolc részre osztva. Mindegyik rész külön csatornát alkotott és 5db WideLine-8 hangsugárzóból állt, WL212-sw mélysugárzóval kiegészítve.

A rendszert összesen 102 hangsugárzó és 29 mélysugárzó alkotta, melyek teljesítménye körülbelül 800 000 Watt. Jon Graves (QSC) és csapata hat nap alatt telepítette és állította be a rendszert, melyhez több, mint 800 méter kábelt használtak fel. Az eredmény egy prémium minőségű filmszínház lett, annak ellenére is, hogy a terem akusztikai kihívásaival meg kellett küzdeni. Több, mint kétezer néző foglalt helyet az ideiglenesen telepített ülőhelyeken.

A moziban három Q-SYS Core 500i integrált processzor és két Core 1100 Enterprise processzor került felhasználásra, melyek lehetővé tették a hálózati redundanciát. Több, mint ötven hálózati erősítő teljesített szolgálatot, a Q-Sys hálózati audio rendszer pedig mindegyik csatornát monitorozta.

„Minden résztvevőt lenyűgözött a hang és a kép kiváló minősége, így teljesen elmerülhettünk ebben a filmművészeti élményben.” – mondta Michael Kern, a Walt Disney Studios speciális rendezvényekért felelős alelnöke.


2019. május 11. 06:29

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA