MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Akai Pro Force

Az Akai Pro Force nem csak elmossa, hanem megszünteti a határokat a kortárs zenei produkciós megoldások és a következő generációs DJ-előadásmód technológiái közt – új iparági sztenderdet felállítva. A készülék ötvözi a klip-indítás, a step-sequencer, a sampling és a szintetizátormodulok lehetőségeit.

Az érintőképernyős kezelőfelület és a 8x8-as felosztású klip indítási mátrix kombinációja soha nem látott vezérlési lehetőségeket ad a felhasználó kezébe: a Force kiválóan használható akár a stúdióban, akár a színpadon. A teljes körű csatlakoztatási lehetőségek biztosítják az egyszerű illesztést a már meglévő készülékeinkhez (pl. szintetizátorok, DJ-eszközök), de igény szerint akár központi szerepet is elláthat a készülék.

Stem-rendszerű dalok zökkenőmentesen importálhatók, majd az RGB padok segítségével trigger és loop funkciók széleskörű lehetőségei állnak rendelkezésre az azonnal remix érdekében. A szerkesztési lehetőségek magukba foglalják a precíz time-stretch és pitch shift funkciókat, így különböző zenei stílusok frázisai is pontosan illeszthetőek a szettben. A crossfader segítségével DJ-k számára ismerős módón keverhetünk akár 8 sztereó csatornát is, miközben az érintőképernyőn XYFX felépítésű effektekkel (szűrők, modulációk, beat repeat, stb.) színesíthetjük az előadást. A sávjaink belehallgatására is lehetőségünk van – ezek jelét egy gombnyomással küldhetjük fejhallgatónk vagy másodlagos kimenetünk felé.

Az érintőkijelzőn megjelenő információktól függetlenül jeleníthetünk meg különböző módokat az RGB-padok segítségével, ezek között több szerkesztési (pl. step-sequencer) és performance (note- és drum) módot találunk. A felületen az audio klipek mellett drum-, keygroup-, MIDI-, valamint CV trackeket jeleníthetünk meg, az ezekhez kapcsolódó hangszereket tetszés szerint variálhatjuk. Az MPC-szériában bemutatott fedélzeti pluginek (Tubesynth, Bassline és Electric) egy újabb nagyszerű hangszerrel egészültek ki – a Hype minden igényt kielégítően lefedi napjaink elektronikus zenei hangzásvilágát, mindezt egyszerű kezelhetőséggel karöltve.

A virtuális szintetizátorok mellett több mint a 10GB csúcsminőségű hangmintával feltöltve érkezik a Force: 248 készlet, 16 demo project, megszámlálhatatlan hangminta neves gyártók (Sample Magic, MSXII Sound Design és Sample Magic) közreműködésével.


2019. augusztus 4. 14:12

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA