MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Audio-Technica, a MotoGP hivatalos mikrofonszolgáltatási megoldásokért felelős partnere

Az Audio-Technica bejelentette, hogy nemrégiben a hivatalos mikrofonszolgáltatásokért felelős partnerének nevezte ki a MotoGP, amely 19 nagy Grand Prix bajnokságot rendez évente a világ minden táján. A kinevezés a Dorna Sports S.L., a MotoGP kereskedelmi jogtulajdonosának döntése alapján született.

A Dorna média tartalom és produkciós csapata arra törekedett, hogy javítsa az audio-átvitel minőségét, hogy megfeleljen az osztályában egyedülálló, házon belüli vizuális programozásának (amely 89 média partnernek van továbbítva világszerte), és elkezdték vizsgálni a különböző Audio-Technica mikrofonok nyújtotta megoldásokat a 2018-as versenyszezon végére.

A sikeres tesztek eredményeként Dorna úgy döntött, hogy mintegy 265 Audio-Technica mikrofont, fejhallgatót és monitorozási megoldást választ ki, beleértve az 53 nyomkövető mikrofont, 76 interjú és ENG kamera mikrofonokat. Audio-Technica System 10 2,4 GHz-es vezeték nélküli mikrofon megoldást szavaztak meg 16 mozgó ENG kamera számára, illetve az Audio -Technica új, 3000-es sorozatú vezeték nélküli rendszerei és új Engineered Sound 935-ös hattyúnyak mikrofonjai Dante végpontokkal a verseny előtti vagy utáni sajtótájékoztatókhoz lesznek felhasználva. 30 darab BPHS1 fejhallgatót választottak továbbá a különféle kommentári helyzetekhez; A 72 M60x monitor fejhallgató, és az E50 fülmonitorok lehetővé teszik a MotoGP csapatok számára, hogy fél füllel mindig figyelni tudjanak élő audio hírcsatornáikra. A kiválasztott Audio-Technica eszközöket a 2019. évi MotoGP-idény első európai versenyének májusban, Jerezben, Spanyolországban kezdték bevezetni.

Különös figyelmet érdemel a „Sport műsorszóráshoz kifejlesztett” Audio-Technica BP28 és BP28L nagy membránú puskamikrofonok azonnali sikere, amelyet a MotoGP-nél telepítettek. Daniel Laviña, a Dorna Sports média műszaki igazgatója kijelentette: „Az Audio-Technica puskamikrofonok telepítésekor azonnal észrevettük a hangfelvétel minőségének jelentős változását. Kivételesen széles frekvencia- és magas dinamikatartományukkal ideálisnak tűnnek a verseny hanghatásaihoz, és most már kiváló minőségű audio folytonosságot is elérhetünk az egyes kamera pozíciók között."

A kinevezést kommentálva, az Audio-Technica globális mérnöki vezetője, Kazuhiro Onizuka elmondta: „Mindamellett, hogy örülünk annak, a MotoGP hivatalos mikrofonszolgáltatási megoldásokért felelős partnerének választottak, és hogy Dorna ilyen nagyszámú broadcast mikrofont telepített, különösen izgatottak vagyunk a közelgő kutatás és fejlesztési lehetőségekre, amelyeken együtt tudunk dolgozni. A Dornával való együttműködés az aktuális, élő MotoGP versenyeken a világ minden tájáról, nagyszerű kiterjesztést jelent kutatólaboratóriumunk számára, és ez a továbbiakban is mutatja az Audio-Technica elkötelezettségét a sport-audio műsorszórás iránt.”

Az Audio-Technica szeptember 13 és 17 között mutatja be munkáját a MotoGP-vel, az idei IBC Nemzetközi Műsorszórási Egyezményen, Amszterdamban, Hollandiában.

Hunyad Attila


2019. november 11. 18:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA