MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

AZ ELECTRO-HARMOIX TONE TATTOO

Analóg hangszíntetovátor zebroid.

A New York-i székhelyű Electro-Harmonix az 1968-as alapítása óta eltelt ötven évben számtalan, azóta legendássá vált gitáreffekttel örvendeztette meg a zenészvilágot és a hallgatóságot. Olyanokkal, mint a Linear Power Booster, vagy az 1971-ben bemutatott Big Muff. Ezek a stomp boxok az irántuk tanúsított érdeklődésnek köszönhetően, bár modernizált változatokban, de napjainkban is beszerezhetők. AZ EHX - gyakran pionír -, mérnökeinek munkássága ezen pedálok mellett mára a gitár hangjának teljes befolyásolására kiterjedt. (Lásd a lenti linkeken!)
Az EHX a folyamatos fejlesztései mellett ügyel arra, hogy ne csak a kísérletező kedvű zenész lelje örömét a portékáiban. Termékpalettáján folyamatosan, nagy számban elérhetők olyan eszközök, amelyeket az ésszerűség és a praktikum rendezőelvei ihlettek. Ezen gondolatiság mentén született a Tone Tatoo is, mely három, rengeteg zenei stílusba beilleszthető gitáreffekt egy dobozba szerelt potens öszvérje.

A Tone Tattoo egy gyorsan az ízlésünkre szabható, a rendszerünkbe könnyen beilleszthető három szekcióból, vagyis effektből álló analóg multieffekt pedál, melyben jobbról balra egy Metal Muff, egy Neo Clone és egy Memory Toy található.

Kompromisszummentes, jól kalibrálható Metal Muff sound, minőségi zajzárral.
A Metal Muff szabályzását egy a hangképbe komolyan beavatkozó Treble és Bass potméter mellett Volume és Drive tekerőkre bízták. A hangszín további mély és magas frekvenciáinak vágása a Scoop mikrokapcsoló Offról Hi, Lo állásba helyezésével lehetséges. A torzítással egy időben jelentkező zajt a Gate felirat felett található fekete gomb benyomásával és az az alatti Threshold mikropotméter feljebb tekerésével teljesen eltüntethetjük.

Középen, vagyis az általam második szekciónak nevezett részen található az analóg Neo Clone Chorus, melynek a gyorsaságát (Rate potméter), és egy nyomógombbal a mélységét (Depth), szabhatjuk meg. A tervezés során ezen a ponton is figyeltek a sokoldalú felhasználhatóságra, ezért ahogy a torzításnál, úgy itt is nagyon szélsőséges határok közötti állítás lehetséges.

A bal szélen a Memory Toy analóg delay kapott helyet. Az ide tartozó négy potméterrel minden tulajdonságát megszabhatjuk a maximum 550ms-os késleltetésre képes visszhangnak. És plusz extra, hogy a Gain potméter feljebb állításával, akár szólókiemelésnek is használható ez a részleg.
Ajánlott fogyasztói ár: 79.900 forint

Az Electro-Harmonix termékei elérhetők a forte.hu viszonteladóinál: https://forte-music.hu/uzletek/

További információ:

https://www.ehx.com/products/tone-tattoo

https://forte-music.hu/termekek/pedal-effekt/electro-harmonix/1701/electro-harmonix-effektpedal-nano-pocket-metal-muff.html

https://forte-music.hu/termekek/pedal-effekt/electro-harmonix/2332/electro-harmonix-effektpedal-neo-clone.html

https://forte-music.hu/termekek/pedal-effekt/electro-harmonix/2208/electro-harmonix-effektpedal-memory-toy-analog-echo.html

https://forte-music.hu/termekek/pedal-effekt/&brands=38&series=&ctags=&price_range=0,132900&term=&ord=productID,DESC&match=AND

Tari Botond

forte.hu


 

2018. július 5. 15:19

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA