MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az újragondolt Peavey Classic széria

Hartley Peavey csöves erősítőkről alkotott elképzelése a Peavey egyik legrégebben elérhető, mára sztenderddé vált Classic szériás erősítőiben érhető tetten. A sorozat piacon töltött majdnem harminc éve alatt folyamatosan bővült, ám a belső tartalom megváltoztatása – természetesen az eredeti sound megtartása mellett-, csak mostanra vált indokolttá.

Az újratervezett Classic-okat a gyártó a korábbinál -többek között-, jobb tápegység kondenzátorokkal, komolyabb kerámia csőaljzatokkal, jobb hűtéssel kínálja. Ezek az alkatrészek, alakítások együttesen jelentősen fokozzák az erősítők megbízhatóságát, az USA-ból Kínába helyezett gyártás pedig lehetővé teszi az árváltoztatás nélküli minőség javulást.

Az ikonikus és egyben klasszikus Tweed Tolex szövetburkolat, a krómozott sarokvédők, illetve a teljes megjelenés, a három sávos EQ-val együtt változatlan maradt. Azonban a szolgáltatások és a szervizelhetőség terén jelentős, felhasználóbarát módosítások történtek. Ennek jegyében az effekt loopot, a csöveket, a biztosítékot könnyebben elérhetővé, a tápkábelt kihúzhatóvá tették.
Minden erősítő esetében használható egy második, opcionálisan beszerezhető, két gombos lábkapcsoló, továbbá minden típuson található Standby kapcsoló, és a második, vagyis a torz csatorna elő- és végfoka külön is szabályozható potméterekkel, ezen felül az még tovább boostolható.
A csatornaváltás, a Reverb (rugós zengető), a csak Delta Blues-okon megtalálható tremoló effekt, de a boost opció is vezérelhető lábkapcsolóról.

A Blue Marvel hangszórókat modellenként eltérő, talán valamivel sokoldalúbb, nyitottabb hangkarakterrel rendelkező Celestion lökőkre cserélték, melyeket a külső hangszórócsatlakozó-aljzatot használva helyettesíthetünk vagy kiegészíthetünk egyéb ládával.

A jól bevált 12AX7 előfok-, és EL84 végfokcsövek továbbra is a Classic széria lelkét képezik.

Peavey Classic mini hangláda

Ezt a kisméretű, 1x12-es, Celestion Vintage 30-al szerelt, 60 Wattos, nyitható hátoldalú, Tweed Tolex szövetborítású ládát elsősorban a Classic 20MH-hoz ajánlja a Peavey, de bármilyen más erősítővel, kombóval jól használható.

Ajánlott fogyasztói ár: 93.900 forint


212 Classic láda

A nyitható hátú, akár sztereóban is használható ládába a teljesebb hangkarakter elérésének érdekében egy középtartományban erősebb 12-es Celestion Vintage 30 és egy a mélyeket és a magasakat jobban közvetítő 12-es Celestion G12T-75 került. (Ez a megoldás a Peavey új, Invective szériájánál is tetten érhető. Ott a 2x12-es dobozban egymást erősítve egy V30 és egy Creamback dolgozik.)


Classic 20 Micro Head

Ez a mindösszesen 7 kg tömegű, 20 Watt teljesítményű fej a Classic sorozat kicsinyített változata, természetesen teljesen csöves kivitelben. Az erősítőben a kettő darab EL84 és három 12AX7 cső mellett megtalálható a megújított Classic szériát jellemző minden szolgáltatás továbbá egy hangfal leválasztó kapcsoló, egy MSDI vagyis láda-, és mikrofon emulált XLR kijárat, USB kijárat, fejhallgató kimenet, valamint a teljesítményt húszról öt, illetve egy wattra módosító kapcsoló.
A rugós zengetőt -csak ennél az egy modellnél-, digitális Reverb helyettesíti.

Ajánlott fogyasztói ár: 155.900 forint


Classic 30, 112 II Combo

A blues, a rock és a country stílusban kedvelt Classic 30 112-es kombó RMS 30 Watt teljesítményéről -8 vagy 16 Ohmon-, három darab 12AX7 és négy EL84-es cső gondoskodik. A 12”-os Blue Marvel hangszórót egy szintén 12-es, de Celestion Midnight 60-as típusúra váltotta. 

https://www.premierguitar.com/articles/24513-peavey-classic-30-review

Ajánlott fogyasztói ár: 239.900 forint


Delta Blues 210 II

Négy EL84 végfokcső, három 12AX7 előfokcső és kettő darab tíz colos Celestion G10R-30 hangszóró található a Delta Blues 30 Wattos klasszikus stílusú, nyitott hátú kombóban. A lábkapcsolható opciók között található a Tremolo effekt szabályozható intenzitással és gyorsasággal.

Ajánlott fogyasztói ár: 297.900 forint


Delta Blues 115 II

Klasszikus stílus, klasszikus hangulat és modern sokoldalúság jellemzi a frissített 1x15 colos Celestion Fullback hangszóróval szerelt Delta Blues 115 kombót is.
A gépházban három darab 12AX7 és egy kvartett EL84 cső gondoskodik a jel harminc Wattra történő erősítéséről. 
A kombóba épített tremoló lábkapcsolható. Az effekt intenzitása, sebessége pedig állítható.

Ajánlott fogyasztói ár: 297.900 forint


Classic 50/410 Combo

Az 50 Wattos, nyitott hátoldalú kombón, Normal és Bright inputok közül választhatunk, illetve a Master részlegen szabályozhatjuk a Presence-t is. A gépházban a 12AX7-ek és az EL84-ek hűtéséről csendes ventilátor gondoskodik. A Blue Marvel hangszórókat négy darab tíz colos Celestion G10R-30 lökőkre cserélték.

Az előző széria modelljét az alábbi videóban Dandó Zolika mutatja be.

És íme az új Classic 50 410

Ajánlott fogyasztói ár: 313.900 forint


Classic 50 212 kombó

50 Watt teljesítmény három darab 12AX7-es előfokcsőre és négy EL84-es végfokcsőre bízva. A két darab Celestion Midnight 60 hangszórót nyitott hátú, a szériára jellemző, klasszikus Tweed Tolex borítású dobozba tették. Az előfok előtt választható Bright és Normal bemenet, a végfok Master szekciójában pedig Presence szabályzó potméter található.
Ahogy a 410-es Classic kombó, úgy ez is használható olyan erősítőként, melyre akár két láda köthető.

Ajánlott fogyasztói ár: 279.900 forint

A Peavey termékei elérhetők a forte.hu viszonteladóinál!
https://forte-music.hu/uzletek

További információ:
https://peavey.com

Tari Botond

forte.hu


2019. január 18. 07:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA