MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Boss GT-1000 hamarosan a magyar hangszerboltokban!

Az idei NAMM Show-n jelent meg a Boss új processzora, a GT-1000. A megjelenés után kapott vásárlói visszajelzések alapján a Boss mérnökei úgy döntöttek, hogy tovább fejlesztik az eszközt, és inkább a későbbi piacra kerülést választva, a felhasználók igényeinek kielégítésére helyezték a hangsúlyt.

A GT-1000-ben debütál a Boss új modellezési technológiája, az A.I.R.D. (Augmented Impulse Response Dynamics), ami párosul egy ultra-gyors DSP-vel, valamint a mai multi-effektekben egyedülálló, 96 kHz-es és 32-bites digitális felbontással. Ez a három tulajdonság elképesztő hangminőséget, dinamikát és játékérzetet biztosít.

Az A.I.R.D. lényegében a korábbi Tube Logic technológia tovább gondolása, mely a csöves erősítők egyes összetevőinek, mint az előfok, végfok, hangszín szabályzók, kimeneti trafó, stb, kölcsönhatását képes modellezni. Így a GT-1000 AIRD erősítő modelljei a csöves erősítőkre jellemző, élő, lélegző és inspiráló játékérzetet biztosítanak, autentikus dinamikával és hangzással. Valamint az AIRD speciális Output Select funkciója lehetővé teszi, hogy bármilyen környezetben kiválóan, kompromisszumok és további hang-szerkesztés nélkül tudjuk használni a processzorunkat. Ez azt jelenti, hogy nem kell a vonal szintű használatra beállított erősítő modelleket módosítgatni akkor sem, ha egy csöves erősítőre csatlakozunk.

A GT-1000 tele van stúdió minőségű effekt algoritmusokkal, melyeket a nagy sikert elért „500-as sorozat”, vagyis DD-500 Delay, MD-500 Modulation és RV-500 Reverb pedálokból vettek át. Továbbá a Boss MDP technológiája is megjelenik a cuccban nem csak effektekben, hanem erősítő modellekben egyaránt.

A fent említett fejlesztéseknek köszönhetően, számos új funkció került a GT-1000-be. Ilyen például a vezeték-nélküli szerkesztést lehetővé tevő Bluetooth Editor alkalmazás, mely ingyenesen letölthető akár Android, akár iOS készülékekre. Miért praktikus ez? Gyakorlatilag koncert beálláskor felvehetünk a GT-1000 looperével egy riffet, vagy akkord kört, vagy szólót, majd fogjuk a telefonunkat, kimegyünk a színpad elé, meghallgatjuk hogyan szól az adott sound és akár egyből módosíthatunk is a hangzáson a telefonos editoron keresztül, - és persze el is menthetjük a beállításokat. Szóval lehetővé válik a Virtual Sound Check.

A Delay Carry Over funkció biztosítja, hogy Patch váltáskor ne szakadjon meg a visszhang ismétlődése, hanem tovább szóljon, miközben már egy teljesen más hangszínt használunk. A funkció egyébként minden egyes programban külön ki is kapcsolható, ha úgy kívánjuk.

A fejlesztések során az AIRD erősítő modelleket is teljes mértékben frissítették. A GT-1000 bekapcsolásakor a „01-1 Premium Drive” nevezetű Preset jelentkezik be. Egy jó minőségő PA rendszerre kötve annyira meggyőző, hogy gyakorlatilag nincs hiányérzeted! Persze lehet még turkálni és az egyedi igényeknek megfelelően változtatni a sound-ot – én például egy kicsit emeltem a közép frekvencián az erősítő modellben -, de alapvetően a lényeg, hogy a játékérzet rendkívül természetes. Aztán rányomsz a CTL 1 pedálra, ezzel bekapcsolsz egy Boostert és csatornát váltasz az erősítőn és még szélesebb vigyor jelenik meg az arcodon – és ez még csak az első Preset!

Ezen kívül, május közepétől elérhetővé válik egy dedikált Boss Editor program, melynek segítségével IR, azaz Impulse Response mintákat is tölthetünk a GT-1000-be.

Nem mellesleg akusztikus gitárra is kiválóan használható a cucc, mivel a stúdió minőségű modulációs és tér effektek mellett egy dedikált Acoustic Processor is helyet kapott a GT-1000-ben.

Javaslom, hogy próbáljátok ki! Május közepétől elérhető lesz a magyar hangszerboltok

Sántha Gabesz


2018. április 27. 09:31

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA