MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BOSS Katana Air – Léggitározás mesterfokon

A BOSS idén januárban mutatta be a Katana-Air-t, a világ első teljesen vezeték nélküli gitárerősítőjét. A kompakt, elemes tápellátású Katana-Air a BOSS által kifejlesztett új, alacsony jelkésésű, vezeték nélküli gitártechnológiát alkalmazza, egyedi vezeték nélküli jeladóval, amely bármelyik elektromos gitárhoz csatlakoztatható. Ez óriási szabadságot nyújt a gitárosok számára. Mostantól bárhol jammelhetünk és gyakorolhatunk anélkül, hogy gitárkábelekkel vagy hálózati kábellel kellene bajlódni. Kiváló gyakorló eszköz, mert a beépített Bluetooth lehetőségnek köszönhetően, vezeték nélküli kapcsolattal szólaltathatunk meg Youtube oktató videókat, van zenei alapokat, dalokat Android vagy iOS eszközünkről. Ráadásul egy dedikált Boss Tone Studio alkalmazás letöltése után, az okos készülékünkről szerkeszthetjük a beállításokat is.

A Katana Air tartalmazza az összes lehetőséget, melyet a Verzió 2 frissítésen átment Katana erősítők nyújtanak. Az öt választható csatornán keresztül a legkülönbözőbb hangzásokat csalhatjuk ki az erősítőből, a ragyogó Clean-től a BOSS saját high-gain Brown hangzásáig. Az erősítő több mint 50 effektet tárol, valamint hat memóriahelyet a kedvenc erősítő-és effektbeállítások tárolásához.

A Katana-Air egy igazi sztereó erősítő, amely két egyedileg hangolt hangszóróján keresztül 30W teljesítmény leadására képes – a hangminőség pedig tényleg bitang. Az erősítőn található praktikus dokkoló portba dugva tölthetjük fel a tartozék vezetéknélküli jeladót, amely feltöltés után akár 12 órán át használható.  

Nagyom praktikus jellemzője a Katana Air-nek, hogy ha letesszük a gitárt, akkor pár percen belül Standby módra vált az erősítő és a gitárba dugott jeladó is kikapcsol. Amint felkapjuk a gitárt, a beépített mozgásérzékelők felébresztik a jeladót és az erősítőt egyaránt és már nyomhatjuk is!

Egy szó, mint száz végre az „igazi” gitárosok számára is elérhető a léggitárosok szabadsága, nem kell kábelekkel bajlódni, elindítod a kedvenc dalodat a telefonról, beváltott a megfelelő hangzást az erősítőn és már szánthatod fel a szobát. Sőt, kimehetsz ajtót nyitni, ha csengetnek és nem kell abbahagyni a gitározást – csak amíg lenyomod a kilincset. Kell ennél jobb?

Érdemes kipróbálni, már elérhető a magyar hangszerboltokban is.


2018. december 5. 14:55

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA