MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BOSS SY-1000 GITÁRSZINTETIZÁTOR

Új generációs GK szintetizátor és hangszermodellező processzor gitárhoz és basszusgitárhoz. A BOSS örömmel mutatja be a gitárral és basszusgitárral egyaránt használható SY-1000 gitárszintetizátort, amely egy szintetizátort és egy modellező processzort foglal magába. Új fejezetet nyitva a BOSS gitárszintetizátor-innováció terén, az SY-1000 rendelkezik egy új fejlesztésű Dynamic Synth-el, valamint a korábbi BOSS/Roland hangszermodellezés és szintetizátor-technológiák megújult verzióival. Vadonatúj hangforrással, nagy sebességű DPS-vel és fejlett GK technológiával felvértezve, az SY-1000 minden korábbinál kifinomultabb előadást és organikusabb játékélményt garantál.

A BOSS és testvérvállalata a Roland hosszú ideje élen jár a gitárszintetizátorok fejlesztése terén. 1977-ben a GR-500 processzorral elsőként mutatta be a gitárszintézist a nagyvilág számára. Az SY-1000 a valaha gyártott legfejlettebb gitár/basszusgitár-szintetizátorunk, a BOSS több évtizedre visszanyúló kutatásait/fejlesztéseit ötvözi korunk legkorszerűbb szoftveres és hardveres technológiáival. Az egyedi DSP-nek és a GK független húrprocesszálásának köszönhetően az SY-1000 számos zenei előnyt tartogat a gitárosok számára, beleértve a hangszer sajátos karakterisztikáinak rendkívül precíz megtartását, villámgyors reakciót, azonnali áthangolást, panorámázást/layer-ek használatát stb.

Az SY-1000 felhasználók egyszerre három hangszerrel építhetnek fel patch-eket — mindhárom esetében számos karakteres típus közül lehet választani — és ezek kombinálása gyakorlatilag a különböző hangzások kifogyhatatlan tárházát eredményezi. A 13 érintkezős GK bemeneten keresztül minden hangszerhez rengeteg paraméter érhető el a hang megformálásához, keveréshez és hangoláshoz. De használható egy normál 6,3 mm-es bemenet is, amely lehetővé teszi az általános gitár/basszusgitár pickup hangjainak beolvasztását is.

Mélyreható és kifejező hangjával az SY-1000 Dynamic Synth új szintre emeli a gitárszintézist, korábban soha nem látott teret nyújt a gitárhang megformálásához. Tíz oszcillátor hullámorma érhető el, valamint hat szűrőtípus, két LFO és két 16 part-os step szekvenszer a Pitch, Filter és Amplitude paraméterek automatizálásához. A GK bemenet optimalizált hangzása mellett a Dynamic Synth megszólaltatható a normál gitár/ basszusgitár-bemeneten keresztül is. 

A Dynamic Synth-et két további szintetizátor egészíti ki. Az OSC Synth egy analóg stílusú hangforrás számos szűrési lehetőséggel, és teljes ADSR vezérléssel. Továbbá tökéletes hanghűséggel kelthető életre a ’80-as évek legendás, analóg Roland GR-300 gitár-szintetizátorának hangja is.

Az SY-1000 rengeteg modellezett elektromos gitár, akusztikus gitár és basszusgitár-típust tárol, független hangolással, EQ-val, virtuális erősítőbeállításokkal stb. Rendelkezésre áll egy kifejező VIO Guitar hangszer is, a vonós hangzások megvalósításához, továbbá egy Poly FX hangszer gazdag hangtextúrák létrehozásához, kiváló felbontásban.

Az SY-1000 jelfeldolgozás és kezelőfelület tekintetében a BOSS csúcsmodell GT-1000 multieffektjét követi. A nagy méretű LCD kijelzővel és kézre álló vezérlőkkel a hangszínlétrehozás zökkenőmentesen valósítható meg, a nyolc beépített lábkapcsoló pedig szabadon konfigurálható, szinte bármilyen funkció vezérléséhez. A mélyreható külső vezérlés szintén támogatott. A sztereó Main és Sub kimenetekhez független EQ-k tartoznak és egy effekt-loop is rendelkezésre áll külső készülékek integrálásához.

A dedikált power-up mód gitárhoz vagy basszusgitárhoz optimalizálja az SY-1000 működését.  Az összes szintetizátor-és modellezőfunkció eléréséhez egy Roland GK kompatibilis pickup és 13 érintkezős kábel szükséges. A felhasználó által telepíthető opciók között szerepel a GK-3 Divided Pickup, amely kompatibilis a legtöbb elektromos gitárral, és a GK-3B Divided Bass Pickup, amely felszerelhető a legtöbb 4, 5, 6 húros elektromos basszusgitárra. A GK rendszer használatához sok különböző gyártó kínál kompatibilis hangszereket.

Az SY-1000 gitárszintetizátorral kapcsolatos további információkért, látogassa meg a www.boss.info/hu oldalt.

---------

A BOSS-ról
A BOSS a Roland Corporation egyik részlege. Története során a BOSS név legendás státuszt vívott ki magának a gitárosok körében és számos piacvezető terméket tudhat magáénak, beleértve kompaktpedálokat, effektprocesszorokat, digitális felvevőket, ritmusgépeket, metronómokat stb. További információkért, látogassa meg a http://www.boss.info oldalt vagy a legközelebbi BOSS márkakereskedőt.



 

2019. december 13. 12:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA