MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BŐVÜL A ROLAND SYSTEM-500 MODULÁRIS SZINTETIZÁTOR-SOROZAT

Új, teljesen analóg Eurorack szintetizátormodulok a Malekko céggel együttműködve. A Roland örömmel mutatja be a népszerű SYSTEM-500 moduláris szintetizátor-sorozatának új tagjait: SYS-510 Synth, SYS-555 LAG/S&H, SYS-531 MIX és SYS-505 VCF. A SYSTEM-500 család legújabb tagjait a ’70-es évek vintage Roland moduláris szintetizátorai inspirálták, ezért a klasszikus megjelenését és funkciókat ötvözik sokoldalú modern tulajdonságokkal. Mint minden SYSTEM-500 termék, az új modulok is megfelelnek minden korábbi követelménynek a Malekko (Portland, USA) és Roland (Hamamatsu, Japán) gyümölcsöző együttműködésének köszönhetően.

A SYSTEM-500 sorozat
A folyamatosan bővülő SYSTEM-500 sorozat Eurorack modulokat foglal magába, melyek bármilyen kombinációban összeállíthatóak a célnak megfelelő Roland moduláris szintetizátor felépítéséhez. Minden egyes modul teljesen analóg, maximális kompatibilitással a világ modern szintetizátor-és effektmoduljaival. A kompakt és hatékony SYSTEM-500 sorozat számtalan lehetőséget tartogat a hangdizájn és zenei kísérletezés terén.

SYS-510 Synth
A vintage Roland SYSTEM-100m-hez tartozó 110 VCO, VCF és VCA modul alapján a monó SYS-510 Synth az eredeti szintetizátor legjobb tulajdonságait viszi tovább kibővített formában. Magába foglal három eredeti oszcillátor-hullámformát, egy klasszikus Roland mélyáteresztő-szűrőt magasáteresztő-kapcsolókkal és egy VCA-t több kimenettel. Rendelkezik bemenetekkel is külső jelek és modulációk számára, valamint egy kimeneti aljzattal az Eurorack és vonal jelszintű audió számára. A vezeték nélküli működésre normalizált belső konstrukciójával a SYS-510 egy elengedhetetlen építőkocka az első moduláris rendszer felépítéséhez, legyen szó tapasztalt vagy kezdő felhasználóról.


SYS-555 LAG/S&H
Az öt az egyben SYS-555 LAG/S&H-t a SYSTEM-100m-hez tartozó 150 és 165 moduloknál megismert csatornakezelés inspirálta és miközben tovább viszi a vingage modulok alapvető funkcióit, új lendületet is ad minden moduláris összeállításnak. Magába foglal hagyományos és nem hagyományos moduláció-forrásokat, melyek alkalmazása minden konfigurációba lehetséges. Ring moduláció, hét hullámformát és belső LPF-t használó Sample-and-Hold, rózsaszín-és fehérzaj módok, belső ENV-t és VCA-t használó LFO és két CV által vezérelt portamento áramkör, melyek a szinte kimeríthetetlen lehetőségek tárházát kínálják a hang megformálásának és modulálásának terén. 

SYS-531 MIX
A SYSTEM-100m 131-es kimeneti modulból merített inspiráció alapján a SYS-531 megújult formában foglalja magába a praktikus, modern képességeket. Központi egységként a monó és sztereó jelek keveréséhez, hat hi-fi hangminőségű, alacsony zajszintű bemeneti csatorna áll rendelkezésre, külön jelszintbeállító potméterekkel, CV által vezérelt panoráma-potméterekkel, valamint egy felhasználóbarát Mute gombbal. Egy boutique minőségű sztereó preamp is megtalálható a modulban a mikrofonról vagy vonalból érkező jelek fogadására, amely rendelkezik egy Gain-potméterrel kellemes torzított hangzások megszólaltatásához. A külön hangerőszabályzóval ellátott fejhallgatókimenetre 6,3mm-es és 3,5mm-es jack dugóval ellátott fejhallgatók csatlakoztatása egyaránt lehetséges, a LED-es indikátorokkal pedig egyszerűen ellenőrizhető a jelszint.


SYS-505 VCF
A Roland SH-5 minden idők egyik legkeresettebb monoszintetizátora, ami masszív hangja mellett, egyedi szűrőfelépítésének is köszönhető. Egy többmódú szűrő és egy sáváteresztő szűrő kombinációjával olyan hangzásokra képes, melyekkel kiérdemelte a „minden idők kedvenc szűrője” címet. A SYS-505 VCF használatával bármilyen moduláris összeállításba „befecskendezhetjük” ennek a legendás szűrőszekciónak a hangját. A kapcsolható kimenetek, beépített VCA-k, valamint CV vezérelt Cutoff, Resonance együttvéve két különböző, vintage szűrőkarakter használatát teszik lehetővé ezzel a kettős szűrővel, egy rugalmas és kompakt 16”-os modul formájában.
 
További részletek a SYSTEM-500 sorozattal kapcsolatban: Roland.com.
 
---------
 
A Roland Corporation
A Roland Corporation egyike a legjelentősebb elektronikus hangszerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalatoknak. A billentyűs hangszerek mellett, gitáros termékek, elektronikus ütőhangszerek, digitális felvevők, erősítők, audioprocesszorok és multimédiás berendezések is szerepelnek termékpalettáján. A hangszerfejlesztés területén több mint 40 év tapasztalattal rendelkező Roland számos olyan újító zenei technológiával büszkélkedhet, amelyek mértékadó szerepet töltenek be a zeneiparban. További információkért látogasd meg a http://hu.rolandeasteurope.com oldalt vagy keresd fel a legközelebbi márkakereskedőt.
 
A Malekko Heavy Industry Corporation
A portlandi (Oregon, USA) Malekko Heavy Industry Corporation szintetizátor-modulok és gitárpedálok tervezésével és gyártásával foglalkozik, ide értve az EKKO 616 Delay-eket, valamint a B:ASSMASTER, DIABOLIK és OMICRON pedálokat. A cég két tulajdonosa Josh Holley vállakozó és a zeneipar nagy veteránja Paul Barker, akinek nevéhez olyan zenekarok fűződnek, mint a Ministry, Revolting Cocks, Lead Into Gold, PTP, Acid Horse stb. További információkért látogasd meg a következő oldalt: http://www.malekkoheavyindustry.com


2018. május 24. 11:09

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA