MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Megnyitja kapuit a Budapest Park!

Megannyi jubileum fűszerezi meg április utolsó hetét. Kerek évfordulót ünnepel az Anima Sound System, a P.Mobil, Sena Dagadu, Kalapács József, Nagyfi László és Rudán Joe is.

AUREVOIR. THE PONTIAC. 2023.04.27. CSÜTÖRTÖK.
Csütörtökön újra tárt kapukkal, őrületes műsorral várja közönségét a Budapest Park. Az idei évad első koncertjét a turbo-etno nyolcasfogatját jelentő Aurevoir adja. A magyar, cigány, ír és délszláv népzene, illetve a ‘60-as évek beatkorszakának kedvelőinek egyenesen kötelező a megjelenés.
Start: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


MY BABY. 2023.04.27. CSÜTÖRTÖK.
Opera, törzsi parti, roots, rock, blues? Minden jut az amszterdami MY BABY bulijain. A banda csütörtökön az A38 Hajó tetőteraszán bizonyít, ahol csatlakozik hozzájuk még a forró bluest és a pszichedelikus soult játszó Woodstock Barbie. 
Start: 19:00. Helyszín: A38 Hajó, Tetőterasz.


BILL FRISELL & THOMAS MORGAN. 2023.04.27. CSÜTÖRTÖK.
Bill Frisell nem csak, hogy a nyolcvanas évek eleje óta az egyik legjelentősebb jazz gitáros, de munkásságával szép lábnyomot hagy a folk, a country, az americana és a rock and roll stílusokban is. Mára összeszokott párost alkotnak Thomas Morgannel, akivel közösen érkeznek a Magyar Zene Háza színpadára.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


GERGELY RÓBERT. 2023.04.28. PÉNTEK.
A Szécsi Pál emlékzenekar élén bizonyít pénteken Gergely Róbert. Az est elsősorban a nosztalgiázni szeretőknek lehet remek kikapcsolódás, hiszen a zenén túl személyes visszaemlékezéseket, filmbejátszásokat és egyéb más érdekességeket kaphatnak még. A zenekarban olyanok bizonyítanak, mint billentyűn Rátonyi Róbert, gitáron Tóth Gyula, basszusgitáron Takács Donát, dobon pedig Kovács Zsolt.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ.


PUNNANY MASSIF. FIÚK. 2023.04.28. PÉNTEK.
Pénteken már gőzerővel dübörög a zene a Budapest Parkban, hiszen örök törvényű, jól ismert slágereivel érkezik a Punnany Massif. Előttük a Fiúk melegítik be a közönséget. 
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


TIM HECKER, OOO, EMCSI. 2023.04.28. PÉNTEK.
Budapesten ad bulit a kanadai Tim Hecker. A zeneszerző-producer elektronikus munkáiban olyan jegyek lelhetőek fel, mint az ambient, a drone, a zajzene és az avantgarde. Az előadó friss, ropogós „No Highs” albumát szállítja le a Városligetben, ahol olyan hazai produkciók lépnek még fel pénteken, mint OOO és Emcsi. 
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


ANIMA SOUND SYSTEM. 2023.04.29. SZOMBAT.
Idén 20 éves az Anima Sound System „Aquanistan” című albuma. A csapat ráadásul 30. születésnapját is ünnepli, olyanok társaságában, mint Nové Soma, Frenk, Mitsoura, vagy éppen Rozmán Zoltán dobos. A dupla jubileumon a nosztalgiajárat mellett vadiúj számokat is hallhat a közönség. 
Start: 20:00. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem.


PALYA BEA, MARI KALKUN. 2023.04.29. SZOMBAT.
Újraindul Palya Bea 2015-ös „Selymeim” című koncertsorozata. Bea ezekre az alkalmakra számára fontos, különleges énekesnőket hív el a nagyvilágból, akiket a hazai zenehallgatók nem feltétlenül ismerhetnek. Ezúttal az észt folklórt anyanyelveként beszélő Mari Kalkun érkezik hozzá. Az este során közreműködik nagybőgőn Orbán György, dobon Czirják Tamás, fúvós hangszereken Szokolay Dongó Balázs, cimbalmon Lisztes Jenő.
Start: 19:30. Helyszín: Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem.


PAROV STELAR. 2023.04.29. SZOMBAT.
Egy merőben új színpadképpel és vizuális élménnyel turnézik idén az electro swing stílus elsőszámú úttörője, a Parov Stelar. Szombaton a Budapest park színpadára szállítja lélegzetelállító showját a produkció, ahol megannyi új dal, számos új feldolgozás is felcsendül.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


P. MOBIL. 2023.04.30. VASÁRNAP.
Ötvenedik születésnapját ünnepli a P. Mobil. Vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában megmutatják, hogy fél évszázad után is erősek. Vendégként a Piramis csatlakozik hozzájuk.
Start: 19:30. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna


ALVIN ÉS A MÓKUSOK. 2023.04.30. VASÁRNAP.
Harminc éves az Alvin és a Mókusok. A vasárnapi Parkos koncertjük éppen ezért extra hosszúra nyúlik, hiszen a három évtized minden szeletéből válogatnak darabokat. A brutál látványos jubileumi koncertet vendégek, korábbi zenekari tagok, extra hangszerek és fúvós szekció rázza fel.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


SENA. 2023.04.30. VASÁRNAP.
Húsz éve adta ki első lemezét, a „First One”-t Sena Dagadu. Érdekesség, hogy Sena ezt a korongot a vadiúj A38 hajón mutatta be, vasárnap pedig újra felcsendül majd ez a lemez a Koncertteremben. Sőt, erre a bulira a Budabeats Records gondozásában készül egy rapress is. Az eseményen Senát olyanok támogatják, mint Dj Mango, Dj Dermot, Busa, Kemon valamint az Irie Maffia zenészei.
Start: 21:00. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem.


TOTÁLIS METAL. 2023.04.30. VASÁRNAP.
Hatalmas születésnapi bulira kerül sor vasárnap a Barba Negrában is, hiszen itt ünnepel Kalapács József, Nagyfi László és Rudán Joe is. Komoly piro-, valamint brutális hang- és fénytechnikával rázzák fel ezt a tradicionális metál ünnepet. A Kalapács József, Nagyfi László, Rudán Joe, Pazdera György, Tarca László, és Nagy Dávid alkotta Totális Metal formáció a Pokolgép metál himnuszait idézi fel a hét, egyben április utolsó éjszakáján.
Start: 17:00. Helyszín: Barba Negra.


Az összeállítás április harmadik hétvégéjén készült, így ajánljuk, hogy a szórakozóhelyek, a szervezők platformjain járj utána az esetleges változásoknak, aktualitásoknak.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. április 27. 05:51

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA