MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Új klip, hajókoncert és foci a Jurijjal

Új kislemeze címadó dalához egy házibuliban forgatott videoklipet a Jurij. A Vége van című dalt élőben 2014. június 12-én, csütörtökön a budapesti A38 állóhajó tetőteraszán adja elő a zenekar. Mivel a labdarúgó világbajnokság éppen aznap kezdődik, a koncert után a fiúk a közönséggel együtt nézik meg a nyitómeccset.

Magyarország első és egyetlen szocrock zenekara, a Jurij az év második felére tervezi az új nagylemeze megjelenését, ám a készülő album két dalát már áprilisban bemutatta egy EP-n. A címadó Vége van, illetve a Biciklik és buldózerek digitálisan és vinyl lemezen is megjelent a zenekar saját kiadója, a Launching Gagarin Records & Management gondozásában. A Vége van című számhoz most elkészült a videóklip is.

- A dal egy szakítás történetét dolgozza fel, amihez egy házibuliban forgattunk Hencz Péter irányításával. Az alapötletet ő hozta, mi pedig annyit kértünk, hogy legyen pozitív vége a klipnek, mert a szöveg azt sugallja, hogy a fájdalom ellenére van remény egy új kapcsolatra. A forgatás jó hangulatban zajlott, de elég megterhelő volt, mert este hattól másnap reggel hétig egyfolytában dolgoztunk. A lakásomban kezdődtek a felvételek, a napfelkelte pedig a Gellérthegyen ért minket, de forgattunk az Erzsébet hídon és a rakparton is – mondta Sándor Dániel, a Jurij dobosa.

A közönség legközelebb június 12-én, csütörtökön hallhatja élőben a zenekart a budapesti A38 tetőteraszán. A Jurij előadja a Vége van című kislemez dalait, valamint az ősszel megjelenő album több szerzeményét, és természetesen az olyan közkedvelt rádiós slágereit is, mint az LA, a Kék a pólóm, a Díler vagy a Táncolsz és élvezed. A koncert különlegessége, hogy mivel aznap kezdődik a labdarúgó világbajnokság, a másfél órás buli után a zenekar közös meccsnézésre hívja a közönséget. A zenészek és a rajongók a Dunán ringatózva, az állóhajó tetőteraszán, kivetítőn követhetik nyomon a nyitómérkőzést.

A Jurij koncertje 20.00-kor kezdődik és 22 óráig tart az A38 tetőteraszán. Jegyek 800 forintos áron az interneten az A38 honlapján keresztül, illetve a fellépés napján a hajó pénztárában kaphatók.

Jurij: Vége van (videoklip)
http://youtu.be/ku0r825EZM4

Jurij: Vége van EP
http://www.youtube.com/playlist?list=PLNn0u8B6rnZ7qKuXlEhaHFtmvPtWX7nrI 


A koncert meghívója: https://www.facebook.com/events/1422892227983305/?fref=ts

Részletek:
http://www.a38.hu/hu/program/jurij-hu-2
www.jurij.hu
https://www.facebook.com/jurijzenekar 

2014. június 9. 08:13

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA