MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

"És pluszban megkapsz 512 kenyérre kenhető TRITON hangszínt..."

Tényleg úgy gondolod, hogy zenész vagy, ha egy tenyérnyi MIDI billentyűzeten mutató újjal bepötyögöd a dallamot? Igazi zenész nem csak használni szeretne egy MIDI vezérlőt, hanem a végletekig kihasználni, hogy átvigye a lelkéből fakadó zene minden apró rezdülését. Adjatok már végre egy rendes billentyűzetet! Tessék! Egy USB vezérlő, amely játékra ösztönöz: a KORG taktile.

A taktile és a TRITON taktile egy stílusos megjelenésű hangszer, melyben az olyan szintetizátorok és zenei munkaállomások félig súlyozott érzetű billentyűzete található, mint például a KingKORG és KROME. Mindez egy sor olyan funkcióval is kiegészül, melyek rendkívül élvezetessé teszik a játékot. Ilyen például a Kaossilator-ból átemelt Touch Pad, ami lehetővé teszi, hogy egy ujjal dallamokat játsszunk, a Trigger Pad, melyek segítségével létrehozhatjuk egy adott hangnem akkordjait, a választható skála, és egy ritmus patterneket is megszólaltató Arpeggiator is segíti a kreatív zenei kifejezésmódunkat. Természetesen a taktile és TRITON taktile is rendelkezik mindazon funkciókkal, amelyek egy MIDI vezérlőtől elvárhatók. Ilyenek az alapvető vezérlőeszközök, például a szabályzók és kapcsolók, melyek olyan egyszerűvé teszik a beállítást, hogy azonnal nekiállhatunk zenélni. Nem csak a kényelem miatt vonzó a taktile és TRITON taktile, hanem azért is, mert ez a MIDI vezérlő tele van a kreativitást serkentő funkciókkal.
A TRITON taktile-ban a világ élvonalbeli zenészei között méltán népszerű KORG zenei munkaállomás, a TRITON 512 hangszíne is megtalálható. Ez egy olyan USB MIDI vezérlő, mely a Desktop zenéléstől a színpadi előadásig, minden helyzetben kiválóan teljesít.

A TRITON, a legkeresettebb KORG zenei munkaállomás hangjai (TRITON taktile)
A hangszerből eladott több mint 300.000 darabnak köszönhetően, a KORG Triton zenei munkaállomás legendává vált. A beépített 512 TRITON program a taktile-t valóban különlegessé teszi A 16 kedvenc hangszín regisztrálásával a gyakran használt hangzásokat azonnal, egyetlen gombnyomással visszahívhatja. A hangok között az elektromos zongorától és az orgonától kezdve a szólózásra kiválóan alkalmas Synth Lead és  az elegáns Pad hangokig, szinte minden megtalálható. Ez olyan hangszínválasztékot jelent, amely különlegesen inspiráló hatással van a zenészre. A TRITON taktile USB-n keresztül külső MIDI-s hangmodulként számítógépről is vezérelhető, ezáltal a produkció zenei részletei sokkal pontosabban beállíthatók.

A DAW szoftvereket támogató beállítások és alapfunkciók...

Csatlakoztasd és kezdj el játszani!
A taktile és a Triton taktile tervezésekor az egyik legfontosabb szempont az egyszerűség volt. Csatlakoztasd a hangszert egy USB kábel segítségével a számítógéphez, és kapcsold be. Támogatja a legtöbb DAW, illetve szekvenszer szoftvert és az egyszerű beállítás lehetővé teszi, hogy azonnal elkezdhess zenélni. A vezérlők szabadon kijelölhető funkciói taktile-t egy olyan USB/MIDI vezérlővé teszik, amely Mixer Controlling-tól a szoftver szintetizátorok szerkesztéséig, bármely feladat elvégzésére alkalmas.

Kapcsold rá egy Kaossilator-ra a szoftver szintetizátort, így egyszerűen készíthet zenei frázisokat!
A taktile és TRITON taktile közepén található Touch Pad (érintő felület) Touch Scale funkcióval is rendelkezik, mely a KORG Kaossilator talán legnépszerűbb szolgáltatása. Az előre beállított hangnemben, a megadott skála szerint, egyszerűen az ujjaid  Touch Pad-en történő mozgatásával dallamokat állíthatsz elő. Komoly zenei tudás vagy a billentyűzet virtuóz használata nélkül képes leszel egyszerűbb és bonyolultabb zenei frázisok készítésére. Nagy segítséget jelent az ötven különböző ritmussal felszerelt Arpeggiator funkció, melynek köszönhetően egyetlen ujjal úgy játszhatsz a szoftver szintetizátorokon, mintha Kaossilator-t használnál.

A Trigger Pad segítségével akkordokat vihetsz be!
Az előlap jobb oldalánál elhelyezett, Velocity érzékeny Trigger Pad-nak A és B bankja van. Az előadásmód dinamikája megjelenik a hangerőben és ez a leképezés olyan pontos, hogy rendkívül életszerűvé teszi a dob és perkusszív hangszerek megszólalását. Az előre meghatározott hangnemben és a megadott skála szerint a Chord Scale funkció automatikusan akkordokat generál. Ha mindezek mellett az Arpeggiator-t és a Touch Pad Touch Scale funkcióját is használjuk, szinte pillanatok alatt készíthetünk el egy új dalt.

Félig súlyozott billentyűzet, kiváló játékérzettel
A taktile-ban és TRITON taktile-ban a világhírű KROME és KingKORG zenei munkaállomások és a szintetizátorok félig súlyozott billentyűzete található. Akár a 49, akár a 25 billentyűs modellt választjuk a játékérzet minden igényt kielégítő lesz. A billentyűzet nem csak Desktop zenéléshez, hanem élő előadás közben is használhatjuk.

Touch pad, amely egérként is használható
A Touch Pad USB-s egérként is használható. A mozdulatok olyanok, mint amikor két ujjal függőlegesen görgetünk, és egy érintéssel kattintunk. A szolgáltatás javítja a munka hatékonyságát, mivel nem kell megszakítani a zenekészítés munkafolyamatát.

Stílusos és ergonomikus kialakítás
A taktile és a Triton taktile stílusos megjelenése és matt fekete színe rendkívül időtálló. A nagy kontrasztú, nagy méretű OEL (Organic Electroluminescent ) pontmátrix kijelzőn a készüléken magán is könnyen ellenőrizhetjük a beállításokat. Az A és B Trigger Pad bankok két különböző típusú LED-je a könnyebb megkülönböztetést és az egyértelműbb használatot segíti elő. A hangszer tervezésekor a legapróbb részletekre is figyelmet fordítottak.
A csatlakozók például a jobb oldallapon találhatók, így biztosították a hátlap letisztult megjelenését.

A mellékelt szoftverek emelik az értékét és még használhatóbbá teszik.
A csomagban található számos licensz, illetve kedvezményes kupon lehetővé teszi, hogy a méltán népszerű zenei szoftvereket attól a naptól használhassuk, amikor a taktile-t vagy a TRITON taktile-t hazavittük. A Korg M1 Le szoftver mellett a csomagban található szoftverek élvezetesebbé teszik a használatát, így például például használhatjuk az EZDrummer Lite, az Ultra Analog Session, a Strum Acoustic Session, és a Lounge Lizard Session szoftvert, de a csomagban találhatunk egy Ableton Live kedvezményes kupont, valamint kipróbálhatjuk a Reason Limited DAW szoftvert.
A licensszel ellátott szoftver a KORG weboldaláról tölthető le, a http://www.korg.com/ és http://www.korg-license-center.com/ címekről.

Támogatott szoftverek:
Cubase 7, Live 9, Garage Band 10, Logic Pro X, Pro Tools 10, SONAR X2, Digital Performer 8, és minden olyan alkalmazás, amely támogatja a MIDI-t.

A TRITON taktile olyan kicsi és olyan könnyű hogy bárhová magunkkal vihetjük
Kapcsoljuk be a készüléket, és azonnal elkezdhetünk játszani. A TRITON taktile bekapcsolása után nincs szükség várakozásra, azonnal használatba vehetjük a hangszert. A belső hangmodul segítségével egy szempillantás alatt megvalósíthatjuk elképzeléseinket, gyakorolhatunk egy kicsit, vagy lejátszhatjuk a hirtelen támadt ötleteinket. Ha a TRITON taktile nincs csatlakoztatva a számítógéphez, AC adapterről vagy hordozható (külön megvásárolható USB 2.0 kompatibilis DC5V 550 mA vagy nagyobb áram leadására alkalmas) akkumulátorról is működtethető. Mivel kicsi és könnyű  nem kell állandóan az asztalon tartani. Bárhová elvihetjük és biztosak lehetünk abban, hogy mind a stúdióban, mind a színpadon - megbízható partnerünk lesz.

A taktile és a TRITON taktile kipróbálható és megvásárolható a hazai Korg márkakereskedő hangszerboltokban.

2015. április 14. 17:22

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA