MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Cort: Az új X

A Cort 2010-ben mutatta be X-re keresztelt gitár szériáját. A sorozat köszönhetően a rá jellemző karcsú és ergonomikus test kialakításnak, a beépített elektronikai opcióknak klasszikus, illetve modern stílusokban is bevethető, árát tekintve pedig elérhető. Legyen szó akár a belépő szintről, vagy a másik végletet jelentő, limitált szériás Urabayáról, ezek a hangszerek kielégítik azokat a technikai igényeket, melyek a gitárosokban a játék során felmerülnek. Érthetőbben fogalmazva: az X széria hangszereit úgy tervezik és építik meg, ahogy a gitáros a jelen korra tuningolna egy-egy alaphangszert. 

A gyártó figyelve az aktuális trendeket, fa felhasználási szabályozásokat folyamatosan frissíti az X széria modelljeit (is), hogy azok a lehető legjobb, univerzális és kompromisszummentes társai lehessenek az előadóknak. Ezért a Cort X-es termékpalettáját négy új, elegáns, mégis robusztus kivitelezésű, rendkívül széleskörűen használható hathúros hangszerrel bővítette.
2018 kora nyarától itthon is elérhetők a Cort új X100-as, X250-es, X300-as és az X500-as gitárjai.

Az X100

Az új X sorozat belépő szintű modellje. Magas minőségű, nagy sűrűségű, a mahagónihoz hasonló hangtónust biztosító, kényelmes kialakítású Meranti test és kemény juharból készült 15.75"-ös rádiuszú, testhez csavarozott nyak jellemzi, melyet kemény, a középmagas tartományt jól közvetítő, vörösesbarna Jatobából készült fogólappal fedtek le.

A superstrat forma hangszert két magas kimeneti jelszintű, jó ár-érték arányú Powersound humbucker pickuppal és hat ponton a testhez rögzített vintage-style tremoló-rendszerrel szerelték a jobb rezgés és hangolástartás érdekében. Egy három állású kapcsolóval, egy tone és egy volume potméterrel alakíthatjuk a hangképet.
Három színben elérhető: Fekete, Black Cherry Burst és Black Burst.

Javasolt fogyasztói ára: 46 900 Ft

Az X250


Az X250 a nyitott EMG hangszedőknek és azok H-S-H kiosztásának, valamint az öt állású pickup-választó kapcsolónak köszönhetően kifejezetten sok stílusban bevethető superstrat.

A kemény Meranti fa testre két ponton rögzített Cort Double Locking II tremoló-rendszer jól tartja a hangolást. Juhar nyakára vörösesbarna Jatoba fából ragasztottak huszonnégy bundos fogólapot.
Három színben elérhető: Tear Drop Pink, Kona Blue és Fekete.

Javasolt fogyasztói ára: 86 900 Ft

Az X300

Az X300-at kiváló minőségű faanyagokból és alkatrészekből készítették. Ergonomikus kialakítású, mutatós, a magasabb rezgéseket a mélyeknél jobban közvetítő lángnyelves juhar borítja a mély frekvenciák közvetítésében erősebb amerikai hárs testet. Ehhez az összetételhez huszonnégy bundos juhar fogólap és nyak tartozik. A felhasznált faanyagoknak köszönhetően a hangszert egészséges mély és magas tartomány is jellemzi.

A Floyd Rose Special tremoló tökéletes hangolási stabilitás mellett lehetővé teszi a szélsőséges felhasználási módozatokat.
Az X300-ba az újdonságnak számító open coil EMG Retroactive Hot 70 hangszedőszettet építették be, amelyről korábban itt írtam:
http://www.musicmedia.hu/az-emg-retro-active-szeria-20180223
A pickupokat közös hangerő és hangszín potméterre bízták, közöttük egy három állású kapcsolóval válthatunk.
Az X300 három színben elérhető: Brown Burst, Grey Burst, Blue Burst

Javasolt fogyasztói ára: 119 900 Ft

Az X500


Az X500 az X sorozat új zászlóshajója. A mocsári kőris testszárnyakon átmenő öt darabból készített, ébenfával borított, huszonnégy bundos juhar és Panga Panga nyak kialakításának, csatlakozásának köszönhetően kiemelkedő sustaint és kényelmes hozzáférést biztosít a magasabb fekvésekhez.

A rendszert a hangolást jól tartó Floyd Rose Special tremolóval és keramikus EMG 81-es, illetve EMG 60-as pickupokkal szerelték. Ezeket egy tone, egy volume, és egy három állású kapcsolóval szabályozhatjuk. Kifejezetten metálra tervezett hangszer, de tudása sok zenei műfajra alkalmassá teszi.
Elérhető Open Pore Trans Grey és Open Pore Jean Burst színekben.

Javasolt fogyasztói ára: 197 900 Ft

Elérhető a forte.hu viszonteladóinál: https://forte-music.hu/uzletek/

További információ:
http://xseries.cortguitars.com/
https://www.youtube.com/watch?v=2VeT87h6OBo
http://exoticwood.hu/
http://www.musicmedia.hu/az-emg-retro-active-szeria-20180223

Tari Botond
forte.hu


2018. május 17. 13:07

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA