MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

DEEP PURPLE - December 9-én a Budapest Sportarénában!

Már csak párat kell aludni és újra Budapesten köszönthetjük a Deep Purple tagjait, a legendás rockbanda Ian Gillan-Ian Paice-Roger Glover-Steve Morse-Don Airey felállásban december 9-én hétfőn este 8 órakor lép a Budapest Sportaréna deszkáira. Az 51 éve fáradhatatlanul dolgozó zenekar lendülete továbbra sem lankad, egyelőre nincs napirenden a nyugdíjazás kérdése, mit több, egy új lemez is várható tőlük hamarosan. Mivel következő nyomtatott számunk címlapsztoriját Steve Morse gitárossal készítettük, a koncertre való tekintettel, felvezetés gyanánt közzéteszünk egy rövid részletet az exkluzív interjúból:

Amikor átvetted Ritchie Blackmore helyét a Deep Purple soraiban, gondoltad volna, hogy még 26 évvel később is te leszel a gitáros?

Steve: Dehogy gondoltam, hogy ez eddig fog tartani! (nevet) Az az érdekes, hogy mielőtt megismertem volna a többieket, egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy tagja szeretnék lenni a Deep Purple-nek! Leginkább azért nem, mert több olyan híres zenekarral találkoztam korábban, amelyek elkényelmesedtek és megelégedtek azzal, hogy egy idő után kizárólag a hírnevükből is meg tudtak élni. Ilyesmiben nem szerettem volna részt venni. Ők ugyancsak nem ismertek engem, fogalmuk sem volt, mire számíthatnak tőlem. Hívhatjuk akár végzetnek, de az biztos, hogy nagy szerencsénk volt egymással, amiért a személyiségünk ennyire összepasszolt. Tudomásul vettem, hogy ez egy olyan zenekar, amit mások alapítottak. Én voltam az az ember, akinek alkalmazkodnia kellett egy markáns világhoz, és el kellett fogadnom, hogy noha rengeteg ötlettel tudok szolgálni, azok nem feltétlenül lesznek a zenekar ínyére. A hangszerelések esetében ugyanez volt a helyzet: mindig arra törekedtem, hogy örömet szerezzek a csapatnak, és amikor ez sikerült, akkor előállt egy win-win szituáció. Ha olyan zenei ötletem támadt, amit nagyon jónak tartottam, de a többiek leszavazták, akkor a következő napon még keményebben tettem oda magam. A kölcsönhatás ilyen formában manifesztálódott közöttünk. Ami még erősebbé vált, amikor elkezdtünk egy olyan muzikális producerrel dolgozni, mint Bob Ezrin. Neki megvan az a képessége, hogy meglelje azt a szimpla érzésvilágot és eredendő energiát, amitől ez a csapat igazán Deep Purple lesz.

www.deeppurple.com
livenation.hu


2019. december 4. 07:29

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA