MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Díjeső Balatonbogláron - Nyertes zenekar a sződligeti Third Planet

Balatonboglár csodás időben, remek rendezéssel fogadta a 22. Légrádi Antal Tehetségkutató 16 zenekarát. Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere köszöntötte az ország minden tájáról érkező vendégeket, zenészeket, önkénteseket. A rendezvény nyitányaként Légrádi Erzsébet megemlékezett testvére Antal zenei munkásságáról és bíztatta a fiatalokat alkotásra a zenei pályán. A fellépő zenekarok voltak: Amazon Boom (Nagyatád), Impresszum (Székesfehérvár), Kiel Winde (Budapest), ME ill (Budapest), Move (Budapest), Mutatis Mutandis (Nagyatád), Nappali (Budapest), Nightingale (Pécs),  No - Load (Csurgó), Plüssnapalm (Budapest), The Sed (Pécs), Third Planet (Sződliget), Touch Me Not (Budapest), Walkür (Nagyatád).

A rendezvény szakmai zsűrije volt: Szalay Lilla, a Kaposvári Agóra igazgatója, Andrásik Remo, A HANOSZ főtitkára, az Öröm a zene program vezetője, Cserteg István, a tatabányai Peron Music Tehetségkutató alapítója, Póka Egon – zenész, a Kőbányai Zeneiskola igazgatója, Gyémánt Bálint zenész, Ruff Ferenc- a paksi Pop-rock-jazz Tehetségkutató igazgatója.  A szakmai zsűri mellett ifjúsági zsűri is értékelte a produkciókat.

A számtalan díjak legjobbját a sződligeti Third Planet zenekar nyerte. Ők utaznak az októberi budapesti Öröm a zene döntőre, ahol 25 hazai tehetségkutató győztesei versengenek a 3 millió Ft értékű fődíjért. Ezenkívül kaposvári és boglári meghívást kaptak egy-egy rendezvényre.

Második helyezett a ME ill, harmadik helyen végzett a kiváló instrumentális zenét alkotó Move.

A helyezettek fesztiválokra kaptak meghívást. A tatabányai szeptemberi Peron Music döntőjébe kapott meghívást a Touch Me Not, A nagyatádi előadók alkotókedvét erősítette Légrádi Erzsébet és Balatonboglár város ajándéka.

Az Újfalusi Gábor díjat Bernáth Kornél basszusgitáros, énekes kapta a Third Planet tagjaként. Ezen kívül számos hangszeres díjat osztott ki a zsűri az elért eredmények alapján. Muckli Péter gitáros (Move), Banzi Gábor énekes, gitáros (Me ill), Gazdag Botond énekes (The Sed), Hajdú Virág gitáros, énekes (Amazon Boom), Szigligeti Marcell szólógitáros (Third Planet), valamint a Plüssnapalm vehetett át különdíjakat.

A balatonboglári Légrádi Antal Tehetségkutatót a Helyiérték Egyesület szervezi 22. éve. A hazai könnyűzenei tehetségkutatás fellegvára a 25 helyszínes Hangfoglaló Program. Balatonboglár partnereivel kiválóan támogatja a zenekarokat ebben a rendszerben. A zsűri tagjai biztatták a zenekarokat a megmérettetésekre. Ma a tehetséges előadók sok lehetőséget használhatnak ki, és nagyszerű támogatásokhoz juthatnak tehetségkutatók, pályázatok által.


2019. március 24. 09:25

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA