MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Egy magyar gitárlegenda Ausztráliából

Sirsom László az ausztráliai Brisbane-ban él. Tatáról, Komáromból vezetett a hosszú, kanyargós út a távoli kontinensre. Komáromi zenekarok alapító tagja, zenésze volt. Az AE Bizottsághoz, Babos Gyulához és Snétberger Ferenchez szakmai kapcsolatok fűzték. Babos Gyula tanítványaként a zene és önmaga keresése vitte távoli kihívások felé.

1981-től az új földrészen folytatta tanulmányait és zenei pályafutását. Ausztráliában végezte el a jazz konzervatóriumot és zenei és tanári diplomája vitte az oktatói pályára. Zenetanárként és koncertező zenészként dolgozik. A legendás magyar zenekar, a Syrius ausztrál pályafutása kapcsán együtt dolgozott Orszáczky Miklóssal. Több jazz lemezen jelent meg. 40 év után júliusban Magyarországon találkozik a volt zenészkollégákkal.

Komáromban koncertre hívja a régi ismerősöket, barátokat jazz rajongókat a puskaporosi Gokart pálya rendezvénytermébe 2019. július 11-én 19 órai kezdettel. Tatán a várban találkozhatnak vele ismerősei, barátai július 13-án este.

Megyei kötődéseiről így nyilatkozott: Tatán laktunk, tizenegy éves koromig ott nevelkedtem, tanultam, aztán Szentendrére kerültem, majd vissza Tatára. Komáromban szintén zenészekhez, zenekarokhoz kötődtem még itthon voltam. Ezekben a városokban előbb-utóbb valamilyen zenekarban találtam magam. 

Magyarországon Tata és Komárom mellett többek között Győrben, Szentendrén és Lakitelken is megszólal gitárjátéka. Július 21-én tér vissza Ausztráliába.


2019. július 7. 06:30

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA