MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Egyszerre fretless, piezo és magnetikus - A CORT B4FL basszusgitár

A Cort az új, Artisian szériás B4FL MHPZ modelljét fretless basszusgitárokat előnyben részesítő zenészekkel együttműködve tervezte. A közös munka célja egy olyan klasszikus kinézetű, de modern, bund nélküli hangszer létrehozása, amiben egyszerre megtalálható a minőségi akusztikus-, valamint az elektromos basszushang, a sokszínűen variálható megszólalás, illetve a kényelem és a kiváló játszhatóság.

Az indonéz gyártó ezúttal sem bízott semmit a véletlenre. A Cort több évtizedes hangszerkészítési tapasztalata és a kivitelezéshez segítségül hívott előadók ötletei mind megtestesülnek ebben a négyhúrosban.

A B4FL üreges, a középmély és mély frekvenciákat jól közvetítő, mahagóniból készült, a fedlapon F-lyukkal ellátott teste nyitott pórusú a szélén fekete, burst festéssel gondoskodik arról, hogy a magnetikus Bartolini MK1 és a Fishman húrlábba épített piezo pickup egyaránt kifogástalanul, és megfelelően működjön.
A Fishman Powerbridge piezo természetes, akusztikus hangzása valamint a Bartolini hangszedő magnetikus, univerzális basszus soundja a testre helyezett potméterekkel nem csak külön-külön, hanem együtt is, ízlés szerinti arányban használható. A kompromisszummentes testreszabásban két független hangerő- és hangszínszabályzó áll rendelkezésre.
A finger-picking kényelme és a nagyobb játékbiztonság érdekében a testre, a Bartolini pickup meghosszabbításaként egy mahagóni hüvelykujj tartó is került.

A testhez csavarokkal rögzített, 34”-os, a fej felől állítható, jól rezonáló, kemény juhar nyakra 26 bundra felosztott, a húr rezgéseit a test felé szintén jól közvetítő Jatoba keményfa fogólapot ragasztottak. A fretless fogólapon a bundok helyére, a könnyebb tájékozódás érdekében, fekete bundjelölő csíkok kerültek, a fogólap szélére pedig fehér pont pozíció jelölések.

A hangszer fejére szerelt, más hangolókulcsoknál akár harminc százalékkal könnyebb Hipshot Ultralite kulcsok klasszikus 20:1-hez hangolási arányt és jó hangolástartást biztosítanak. 

Specifikáció:

Konstrukció: csavarozott nyak, BUND NÉLKÜLI KIVITEL
Menzúra: 34" (864 mm) 
Felső nyereg: 38mm
Test: üreges mahagóni
Nyak: kemény juhar
Ujjtámasz: mahagóni
Fogólap: Jatoba, 400mm rádiusszal 
Berakás: fehér pont a fogólap szélén
Hangszedő: Bartolini MK1
Elektronika: hangerő és hangszín, külön a piezó és mágneses hangszedőhöz
Hardver szín: fekete 
Híd: Fishman Powerbridge (Piezo)
Kulcs: Hipshot Ultralight 
Bund: 26, vonal
Lakkozás: matt
Szín: fekete burst (OPTA-Open Pore Trans Black Burst)

Ajánlott fogyasztói ár: 199.900 forint

A Cort hangszerei megtalálhatók a forte.hu viszonteladóinál!
https://forte-music.hu/uzletek

A Forte Music Kft. által forgalmazott márkák (Peavey, C.F.Martin & Co., Sigma Guitars, Johnson, Peavey, EMG Picups, Fishman, Bespeco, Shubb capos, Hammond, Cleartone, GHS Strings, Suzuki, Seydel, Lee Oskar by Tombo), termékei között a Cort produktumai is simogathatók a nagyker G119-es és G220-as standjain a Budapest Music Expón, október 5-7 között!
http://www.budapestmusicexpo.com

További információ:
http://www.cortguitars.com
https://www.fishman.com
https://www.bartolini.net
http://exoticwood.hu

Tari Botond

forte.hu


 

2018. szeptember 29. 15:33

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA