MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

ELECTRO-HARMONIX: EHX TORTION

Az EHX Tortion az Electro-Harmonix és a piac egyik legdinamikusabb és leguniverzálisabb overdrive pedálja. A benne alkalmazott analóg JFET technológiának köszönhetően kiválóan reprodukálja a csöves erősítők túlvezérelt fokozatának jellegzetes vonásait a legkisebb drive-tól egészen a modern - nem distortion, hanem overdrive! - soundokig. Az EHX Tortion emellett előfokként is használható, de igazán különlegessé a kompakt, öntött alumínium házba szerelt kivételes minőségű 4x12-es analóg ládaemuláció teszi.

Az EHX Tortion tervezői külön figyelmet fordítottak arra, hogy ezt a tudást a lehető legegyszerűbb módon, bárki számára gyorsan kezelhetővé tegyék. Közben pedig kompromisszum mentes, a lehető legszélesebb spektrumú beavatkozást biztosítottak a hangképbe a felhasználóknak.
A kezelőfelületen ezért mindössze nyolc potméter, kettő lábkapcsoló, külső lábkapcsoló bemenet, input, output és egy XLR DI output található.

Az EHX TORTION két dimenzióban használható. Az egyik, amikor egyszerű tankcsapda pedálként, erősítő elé kötve, 2 csatornás OD módban üzemel. A Normál, Bypass-szal ki-be kapcsolható csatornát a fekete szabályzók kalibrálják. Ha a Boost kapcsolóra taposunk aktiváljuk a színben és térben elkülönített két fehér tekerő potmétert, amelyekkel a Normál csatornán beállított értékektől eltérő torzítást és hangerőt választhatunk. Ebből következik, hogy a két csatorna közös 3 sávos EQ-t és Pre-Gaint használ, csatornánként külön hangerővel. A négy állású Pre-Gain kapcsolóval állíthatjuk a kezdeti bemeneti jel szintjét. Választhatunk két alacsony F-T (Full és Tight, vagyis teljes és feszes), és két magas F-T fokozat közül.
A másik dimenzióhoz a DI Outputra csatlakozással férhetünk hozzá. Ez egy 4x12-es analóg, mindig aktív ládaemulációval ellátott, alacsony impedanciás kijárat. Tehát a pedált közvetlenül köthetjük keverőre. Ebben az esetben az EHX Tortion egy három csatornás erősítőnek felel meg. Ahol Bypassban egyik potméter sem aktív, de egy természetes, kellemes, használható Clean soundot kapunk. A Bypassra lépve a piros visszajelző led bekapcsol és vele a fekete potméterek, valamint a Normal mód aktiválódik. A Boost megnyomásával pedig kék visszajelző fény mellett további torzításhoz és hangerőhöz juthatunk. Az EQ és a Pre-Gain ebben az esetben is közös.

Specifikáció:

- Tartozék EHX tápegység
- 9V-os elemmel is működik
- Pufferelt bypass
- Mindig aktív ládaemuláció a DI OUTPUT használatakor
- BOOST SW Jack – külső pillanatkapcsoló aljzat. A Boost csatorna távolabbról történő kapcsolásához (opció: Boss FS-5U Momentary Foot Switch)
- Felhasználástól függően akár 3 csatorna
- Az ajánlott fogyasztói ára 63.900 forint.

„...tudom, honnan szerezhetsz, ha akarsz egyet...”! A Forte Music viszonteladóitól!
A teljes lista itt érhető el:
https://forte.hu/uzletek/

További információk, videók:
https://www.ehx.com/products/ehx_tortion
http://slideplayer.hu/slide/2089164/
https://www.youtube.com/watch?v=9iwHQxl124k

Tari Botond
https://forte.hu/


2018. március 14. 05:01

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA