MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Élet a karanténban

Mindenki a világon a bőrén érzi a jelenlegi COVID-19 világjárvány okozta helyzetet. A csapból is ez folyik, hiszen a világméretű probléma az otthonába kényszerítette a világ zenészeinek nagy részét. Nincsenek koncertek, próbák, stb. A muzsikusok kreativitásukat kénytelenek más módon kiélni. A kenyérsütés és a lakás/kert/garázs rendbetétele mellett a zenészvilág átköltözött az online térbe, hogy kreatív energiáit levezetve tudja tartani a kapcsolatot az őt követő rajongókkal.

Emellett a gyártók bevett megoldása is kútba esett, miszerint megtalálod a hangszerboltban a készüléket és a megértéséhez szükséges szakértelmet. Így ők is az online térben mozognak.
 
Íme egy rövid összefoglaló az ötletek megvalósításáról.

A KORG SV2 vadiúj színpadi zongorája nemrég debütált, de széleskörű megismertetésébe beleszólt az élet.


Hazai zenészekhez is eljut a hangszer. Itt Romhányi Áron és zenésztársai, Szendőfi Péter és Fónay Tibor otthoni felvételén hallgatható az SV2 e-piano hangszíne.


A VOX is tolja ezerrel az onlinet.

Ők a zenészeiket vetik be, ezzel is extra platformot biztosítva a megjelenésre. Ők pedig jönnek és muzsikálnak, beszélgetnek és kollaborálnak a világ többi otthon maradt muzsikusával.


Nagy tanítómester Brian May a Queen gitárosa. Bri sok-sok AC30 erősítőt használ a színpadon, otthonában egy VOX MINI3 erősítőt használva biztatja otthonmaradásra a világot. Itt épp zenésztársa válaszvideójával látjátok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brian Harold May (@brianmayforreal) által megosztott bejegyzés,

 


Végül a zenekarával közösen vállalt izolációban lévő Füstös Bálint, aki a VOX Mini Superbeetle erősítőjét használta új dalukhoz.


2020. május 13. 17:13

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA