MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Folytatódik a Hangszert a kézbe sorozat

Az év első felében hét vidéki nagyvárosban és Budapesten mutatkozott be a Hangszert a kézbe, utazó hangszerkiállítás és könnyűzenei oktatási programsorozat, amit közel 24 ezren kerestek fel. Nem véletlen tehát, hogy még az idén újabb városokba jut el a program.

Az országjáró könnyűzenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat egy olyan hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre, amely rendszeres időközönként más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

Öt hangszercsoportban, közel négyszáz négyzetméteren, összesen száznegyven különböző hangszert próbálhattak ki azok, akik február vége és június közepe között ellátogattak a Hangszert a kézbe valamelyik állomására. Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Szombathely és Kecskemét agoráiban, illetve a fővárosi Várkert Bazárban közel 24 ezren voltak kíváncsiak a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által szervezett és az NKA Cseh Tamás Program által támogatott programra. Az egész hetes kiállításokat minden vidéki városban tizenhatféle rendhagyó énekóra, továbbá szakmai előadások és koncertek is kiegészítették.

„Hiszünk abban, hogy Magyarországon zenei tehetségek születnek, szeretnénk, ha álmaik valóra válnának, és el tudnának indulni a pályán. Ezt segíti a Cseh Tamás Program és a Hangszert a kézbe rendezvénysorozat is” – mondta Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere a fővárosi megnyitón.

A Hangszert a kézbe nyolc várost érintő tavaszi turnéjának végére egyértelművé vált, hogy a hangszeres országjárást folytatni kell. Ennek megfelelően már novembertől kezdődően Békéscsaba (Csabagyöngye Kulturális Központ - november 7-11.), Eger (Kepes Intézet - november 14-18.), Tatabánya (A Vértes Agorája - november 27. - december 1.), Győr (Rómer Ház - december 5-9.) is otthont ad a sorozatnak.

2017. október 14. 05:58

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA