MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Folytatódik az Öröm a Zene

Egy hosszabb nyári szünet után folytatódik az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat. Augusztusban Balassagyarmaton, szeptemberben pedig Dunaharasztiban, Dunaszerdahelyen, Tatabányán és Pécsen is megmérettethetik magukat a nagyobb színpadokra vágyó zenészek, zenekarok. Az utolsó öt verseny után október első hétvégéjén, a Budapest Music Expo-n szervezett országos döntőn pedig kiderül, hogy a városi tehetségkutatók győztesei közül ki a legjobb.

Az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat keretében a kezdő formációk szakemberek előtt, a továbblépés reményében mutathatják meg magukat és zenei tudásukat. A Hangfoglaló Program a könnyűzenei utánpótlás biztosítása és a zenei paletta szélesítése érdekében 2015 óta támogatja a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által is segített programsorozatot. A két szervezet együttműködésének köszönhetően ma már hazánk minden megyéjében és határon túl is rendeznek közel azonos szabályok és elvek szerint tehetségkutatókat.

Az idei évadban – a tavalyi 20 helyszínnel szemben – már 25 város vesz részt a programban az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Kollégiuma 15 millió forintos támogatásának köszönhetően. Az országos döntőig még 4 állomás van hátra: a helyi nyertesek továbbjutnak, és az október 5-7. között szervezett Budapest Music Expo-n derül majd ki, hogy közülük ki bizonyul a legjobbnak.

A hátralévő megmérettetéseken, így a soron következő, balassagyarmati döntőn is az eddigiekhez hasonlóan a zsűribe a Hangfoglaló Program is delegál két tagot. Ezen a helyszínen egyébként első alkalommal szervezi meg a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ az Öröm a Zene - Amatőr zenei tehetségkutatót. A balassagyarmati állomásnak a Palóc Liget ad otthont augusztus 25-én, szombaton.

Két héttel később, szeptember elsején a XIV. Roxiget fesztivál és tehetségkutató verseny keretében léphetnek színpadra a feltörekvő zenészek. Az eddig Szigetszentmiklóshoz kötődő rockzenei rendezvény új helyszínre került és idén új támogatói háttérrel valósul meg: a tehetségkutatót ezúttal Dunaharasztiban, a Városi Sportcsarnok parkolójában Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával rendezik meg.

Szeptember 8-án, szombaton aztán a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle következik. A rendezvényt idén ismét a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban szervezi meg a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

Az idei évad utolsó előtti versenye Tatabányán lesz: szeptember 22-én, szombaton a nagymúltú XXIII. Peron Music Tehetségkutató. A Peron Music Alapítvány több évtizedes támogató munkájának köszönhetően megvalósuló rendezvény keretében a Vértes Agorájában léphetnek fel a pályázók.

Az évadot a pécsi Z Faktor Tehetségkutató zárja majd szeptember 29-én a Made in Pécs Fesztivál a PTE Zenélő Egyetem szakmai támogatásával. A döntő helyszíne a Pécsi Est Café lesz.


2018. augusztus 23. 15:29

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA