MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Interton Group: ez történt a 2017-es Budapest Music Expo-n...

2017. október 6-8. között került megrendezésre a XII. Budapest Music Expo, a HUNGEXPO területén. Rengeteg látogató érkezett az INTERTON Group standjára, melyet ezúton is köszönünk!

Standunkon idén is voltak tesztek, bemutatók, kvízjáték, baráti és szakmai beszélgetések, ismerkedések. Külföldi vendégeink, Constantinos Vonofakidis a High End Systems, Wilfred Hovinga pedig az Eurotruss képviseletében voltak jelen standunkon, hogy az érdeklődők olyan információkat és érdekességeket is megtudjanak az említett gyártókról és eszközeikről, amelyhez nem lehet hozzájutni a weben.

Standunk területére érve a látogató a hang- és fénytechnika birodalmában érezhette magát, hiszen mindkét terület szekciókra bontva került bemutatásra. A „hang birodalomban” rögtön egy Heil Sound teszttel találkozhattak az érdeklődők, ahol négy Heil Sound vokál mikrofont (PR20, PR22, PR35 és FIN) próbálhattak ki – az eredményt és különbségeket fejhallgatóban hallgatva – az érdeklődők.

Megfordulva a Yamaha TF-RACK, valamint a Punnany Massif nagykoncert keverőpultja mögé csöppent a látogató, hiszen a kijelzőn a tavalyi Balaton Sound-os koncert mozgóképe, egy Yamaha CL3 digitális keverőpulton pedig a koncert soksávos felvétele szólalt meg (szinkronban a mozgóképpel), melyet tetszés szerint keverhettek az érdeklődők. Ezen a részen a Punnany Massif hangtechnikusa, Krokavecz Tamás is jelen volt és segített a látogatóknak, illetve megosztotta tapasztalatait az érdeklődőkkel, melyet Tamásnak ezúton is köszönünk!

Innen pár lépésre a d&b audiotechnik E12 és B4SUB hangsugárzóival, illetve a D80 erősítővel kerülhettek közelebbi kapcsolatban az érdeklődők. Rögtön mellettük az Eurotruss – közvetlenül a kiállítás előtt debütált – új emelője, a TL-053 foglalt helyet. Rengetegen megemelték, hiszen nem minden nap találkozik az ember egy összesen 41 kilogrammos önsúllyal rendelkező emelővel!

Természetesen a QSC eszközei sem maradhattak el. A kiállítási standunk egyik legnagyobb látványossága a vadonatúj QSC K.2 aktív hangsugárzó család volt. Erősítő fronton a GXD 8 és a PLD4.5 erősítő képviselte a gyártót. Mind a hangsugárzók, mind pedig az erősítők menüjével ismerkedhettek az érdeklődők, hiszen mindegyik eszköz rendelkezik LCD kijelzővel. A TouchMix-16 és a TouchMix-30 Pro keverőpultokat soksávos felvétel segítségével lehetett tesztelni, illetve a szombati napon négy alkalommal tartott TouchMix előadást Sajó Tamás, a miskolci Music Sajó Hangszerbolt tulajdonosa, aki specialistának számít a témában. Tamásnak ezúton is hatalmas köszönet a részvételért!

A hang-, és fénytechnika között félúton a Luminex switcheivel, node-jaival és splitterével találkozhatott az érdeklődő, mintegy kapocsként a két világ között. Kollégáink igény szerint egyedi időpontokban tartottak bemutatót, megmutatva, hogy az informatikai eszközeikből álló rendszerek összeállításához nincs szükség tapasztalt informatikai szakemberre.

Ezzel elérkeztünk a „fénytechnika birodalmába”. Az INTERTON Group szeptembertől a Luxibel márka hazai képviselője lett. A márkát a belga rental óriáscég, az AED hozta létre azzal a céllal, hogy a világítástechnika területén jó minőség mellett alacsony árszínvonalú termékeket alkosson. A különböző lámpáit és sokkolóit próbálgatva az érdeklődők egybehangzó véleménye alapján ez sikerült is.

A prémium termékeket gyártó High End Systems sem hiányozhatott standunkról. Fényvezérlőpultjai segítségével az érdeklődők a SHAPESHIFTER, a SolaSpot és SolaHyBeam lámpáit , s egy kijelző segítségével egy komplett virtuális színpadi fényrendszert is vezérelhettek.

A holland CLF Lighting nem ismeretlen a fénytechnikai szakemberek számára. Lámpáit és derítőit szintén High End Systems fényvezérlő pultokkal kelthették életre az érdeklődők.

A stand szerkezete a – megbízható termékeiről és innovatív fejlesztéseiről híres holland gyártó – a Eurotruss eszközeiből épült fel.

Az F csarnokban a HANOSZ középső színpadának hangját a QSC KLA aktív line arra rendszer biztosította, monitorként pedig QSC K sorozatú aktív hangsugárzók teljesítettek szolgálatot. Több hangosítással foglalkozó szakember dicséretét is megkaptuk a színpad hangjával kapcsolatban, melynek külön örülünk. A színpad üzemeltetését az idei „Év Hangtechnikusa Díj” nyertese, Fekete Gábor „G” végezte, akinek ezúton is gratulálunk a díjhoz!

Óriási élmény volt számunkra az idei Budapest Music Expo is! Rengeteg konstruktív szakmai beszélgetéssel fűszerezett találkozás és ismerkedés. A legfiatalabb generáció pedig elképesztő tudásvággyal és rengeteg esetben gyakorlati tudással kápráztatott el minket.

Az INTERTON Group teljes csapatának nevében köszönjük az érdeklődőknek, hogy standunkra látogattak! Találkozunk a 2018-as, XIII. Budapest Music Expo kiállításon!

A XII. Budapest Music Expo kiállításon készített fotóink ide kattintva tekinthetők meg.


2017. október 13. 17:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA