MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

ISE 2018 – JBL PSB-1 – Itt az új professzionális hangprojektor

A Harman Professional Solutions a NAMM után gyorsan soron következő amszterdami Integrated System Europe (ISE) kiállításra is hozott pár újdonságot. Bemutatkozott többek között a JBL professional új, megfizethető árfekvésű, elsősorban a kereskedelmi és vendéglátó ipari szegmensbe szánt minden-az-egyben megoldása, az új PSB-1 hangprojektor.

A JBL története elég régre nyúlik vissza a konzumer vonalon a hangprojektorokat illetően, ahol mind a mai napig vezető szerepet tölt be a piacon. Mostantól a professzionális portfólióban is elérhető ez a tudás, az új PSB-1 kifejezetten kereskedelmi alkalmazások közkedvelt terméke lehet. Tulajdonságait kifejezetten úgy optimalizálták, hogy megfeleljen minden hotelszoba, kabin, vendégszoba vagy bármely helyiség környezeti feltételeinek.

„A tipikusan konzumer besorolású hangprojektorok olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek tökéletesek otthonra, de túl nagy költséget és bonyolultságot jelentenek egy kereskedelmi vagy vendéglátóipari alkalmazás számára, úgymint mondjuk egy hotelszoba.” – magyarázta Bradley Drummond, a Harman Professional Hospitalitiy Solutions és Marketing igazgatója. „Elsősorban ezeket az igényeket szem előtt tartva hoztunk létre egy teljes mértékben optimalizált tulajdonságokkal rendelkező terméket, így mostantól egy olyan megoldást is tudunk a vásárlóknak nyújtani mely kiváló tisztaságú hangzást kínál nagyon vonzó árkategóriával, és olyan alkalmazás-specifikus tulajdonságokkal, mint a limitált hangerő, szövet-mentes anyagok, és egy lezárható biztonsági rögzítőlemez, melyek egyáltalán nem találhatók meg egy konzumer hangprojektoron.”

A JBL PSB-1 hangprojektor a fix és a változó forrásból érkező hangerőt is támogatja, így kompatibilis mindkét fix telepítésű módszerrel (ahol a hangerőt a hangprojektorról szabályozzák, és ahol a televízión történik a bementi érzékenység beállítása). A fix hangerős alkalmazása során a PSB-1 rendelkezik egy „betanulós” funkcióval is, képes ugyanis a televízió távirányítójának infravörös impulzusait megtanulni, így bármilyen távvezérlő használhatóvá válik.

A szomszédos helyiségekbe történő áthallatszódás szabályozása végett a termék tartalmaz egy négypozíciós hangerő limitáló kapcsolót is mellyel a rendszertelepítők teljes mértékben beszabályozhatják a kimeneti teljesítményt. Gyári tartozék egy teljes mértékben rezgés elnyelő tulajdonságokkal rendelkező falra szerelő készlet is, valamint gyárilag szélessávú hangszórók kerültek beépítésre, így nincs szükség további szubbasszus csatlakoztatására. Még két tulajdonság mely segít csökkenteni a szomszéd helyiségbe történő áthallást.

„A PSB-1 a tökéletes hangprojektor kereskedelmi alkalmazásokhoz” – mondta Drummond. „A kifejezetten erre a célra kifejlesztett tulajdonságok alacsony hangerőn is kiváló tisztaságot eredményeznek, és tökéletes párost alkot például az általunk ajánlott Samsung 690 szériás szintén kereskedelmi célokra szánt televíziókkal”

A JBL PSB-1 hivatalosan a Control Contractor széria tagjaként kapható 2018 tavasztól.

Részletek a gyártói weboldalon: http://www.jblpro.com/www/products/installed-sound/pro-soundbar
www.bertaudio.hu
www.facebook.com/bertaudio


 

2018. április 22. 09:28

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA