MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

K-array az Oculus központban

A Word Trade Centernél található Oculus egy közlekedési központ, amely egy vasútállomást, valamint egy kulturális, illetve bevásárlóközpontot foglal magában. 

A meglehetősen visszhangos tér egy ehhez alkalmazkodó és vezérelhető audio rendszert igényelt, így az akusztikai tervezésért felelős Busy Puppy Productions, illetve WorldStage a K-array Mugello-KH2 rendszere mellett döntött, amely hátsó hangkibocsátás nélkül képes a tér precíz és egységes kitöltésére.

Az Oculus a belvárosi Manhattanben újjáépített World Trade Center területén található új közlekedési központ.

A közel 74 500 m²-es központ egy vasútállomást, valamint egy kulturális, illetve bevásárolóközpontot foglal magában, amely naponta megközelítőleg 250 000 ingázót szolgál ki, évente pedig látogatók millióit fogadja.

A Westfield WTC bevásárlóközpont szívében található Oculus esetében Ron Lormannek (a Busy Puppy Productions elnöke) és John Ackermannak (VP Worldstage) egy olyan kompakt rendszerre volt szüksége, amely képes alkalmazkodni a nagy térben megrendezett különféle eseményekhez.

Végül az elektronikus hangsugár-irányítással bíró, fehér színű Mugello-KH2 line-array hangfalak mellett döntöttek (4-4 db hangfalat tartalmazó 8 db klaszter formájában), mivel ezek precízen és egyenletesen képesek betölteni a tágas teret.

A KH2 a Slim Array technológiának köszönhetően kismértékű hátsó hangkibocsátás mellett képes a hangot nagy hangnyomással a kívánt területre irányítani.

Az egyes klasztereket egy-egy K-Dante eszközzel is ellátták, amely lehetővé teszi, hogy mind az audio jeleket, mind az adatokat könnyedén, hálózaton keresztül lehessen kezelni.

Kapcsolódó termékek és bővebb információ: https://audiospecialista.hu/k-array-az-oculus-kozpontban/


2018. június 30. 15:43

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA