MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 35. hét megjelenés

Nincs mese, beköszöntött a szeptember. Szerencsére ez az előadók kedvét nem szegi, aktívan alkotnak az őszi szezonban is. A hónap első napjait olyan előadók rázták fel újdonsággal, mint a Tornóczky All Access, a Belau, Radics Gigi, valamint Opitz Barbi.

TORNÓCZKY ALL ACCESS – ÖRDÖG VIGYE EL 
Szeptember tizenötödikén, pénteken érkezik a minőségi rock-bluest képviselő Tornóczky All Access (ifj. Tornóczky Ferenc, Nagy Ricsi, Temesi Berci, Zombori Atus) első albuma, avagy az „Elkezdték, folytatjuk…”. A korongról elsőként a „Kémia” dal érkezett meg még májusban, most pedig itt egy újabb előfutár, az „Ördög vigye el” klipje. A dalhoz Mirtse Kori rendezésével, Bikali Sanyi operatőri munkásságával, továbbá Simon Kornél főszereplésével készült videó.

„Az ember időről-időre megél pocsék éjszakákat, amikor mindent megpróbál, hogy jobb legyen. Az aggodalmat olyan dolgok szülik, mint a munkahelyi problémák, a pénz, az egészség. Azon gondolkodunk, hogy merre megy tovább az életünk, hogy mit kezdjünk a valódi énünkkel, hogy többre vagyunk képesek, miközben meg kellene elégednünk a kevesebbel is. Ezeken az estéken az ember egyedül marad a kételyeivel. Ha Berciéknek írok, az olyan, mintha magamnak írnék. Érdekes, hogy komolyabb beszélgetések nélkül is képes vagyok ráérezni Ricsi világára. Ahogy neki, nekem is vannak kérdéseim, vizsgálom a sérüléseimet, megoldásokat keresek. Mára azt gondolom, hogy az a legfontosabb dolog az életben, hogy olyan emberek vegyenek körül, akikkel azt érzed, hogy a helyeden vagy, akik inspirálnak.” – mondta el Lombos Marci.

„A klip kapcsán célunk volt, hogy fókuszt kapjon egy ikonikus fekete-sárga gitár, így ez a két szín előtérbe kerül a képivilágban. A sárga irigység egy szófordulat, ami valójában helytelen, ugyanis a sárga az egyik legvidámabb, legenergikusabb szín. Egy meleg tónus, ami energiát sugall, optimizmust és boldogságot áraszt. Szimbolizálja még az életerőt, az egészséges életmódot, az értelmet, az elért tudást, a személyiség kibontakozását. Továbbá a tanítók színének is tartják, akik pedig fontos szerepet töltenek be a magán-, valamint a szakmai életünkben is. Gondolunk itt olyan barátainkra, akik már nem lehetnek velünk, például Szappanos Gyurira, Póka Egonra. A klipben Simon Kornél alakítja a főhőst, aki sokszoros szerencsétlenség cunamit szenved el. Nyomasztják a számlák, rémálmai vannak, de van egy gitárja is…” – árulta el a Fonogram-, Artisjus díjas basszusgitáros, Temesi Berci.


RADICS GIGI - #INSTASZERELEM
Több mint 10 éve, hogy Radics Gigi megnyerte a Megasztár hatodik évadát. Az énekesnő azóta több slágerrel, sok nagyívű dallal ajándékozta meg közönségét, az utóbbi időben például kijött a „Nem lélegzem”, a „Ne engedj el”, a „Bűbáj”, vagy éppen az „Együtt” számokkal. Legújabb anyagát az „#instaszerelem” jelenti, amelynek zenéjét, szövegét is Gigi álmodta meg, a produceri, mix, master teendőkben pedig Mackó Miki támogatta.  A szerzeményhez a ThomasVisions jóvoltából, Radics Tamás vágásával készült klip.


BELAU, MYRA MONOKA – FOCUS
7 év után újra Myra Monokaval közösen alkotott a nemzetközi zenei színtéren egyre ismertebb Belau. A csapat októberben adja ki „Apriori” című új albumát, amelynek egyik eleme a most megjelenő „Focus”.

"Emberek millióit érdekli, hogy milyen módszerek segítenek abban, hogy meg tudjuk különböztetni azt, hogy mi az, ami szolgál bennünket és mi az, amit reflexek, traumák és konvenciók mentén alakítunk ki magunkban. Minden nagy történeti vallás alapjául szolgáló misztikumban rejlik pár olyan univerzális megoldás, mely segít eligazodni abban, hogy miként tudunk navigálni ebben a világban és mi adhat érvényt a döntéseinknek. A meditáció, a böjt és a sors elfogadása a félelmeink leküzdésén keresztül közös nevező. Az emberek elfelejtették ezeket, de, ha újra felfedezzük mindazt, amire már az emberiség rájött egyáltalán nem biztos, hogy rossz nyomon járunk. Ami minket szolgál annak a túl partján rejlik amitől félünk” – árulta el a csapat.


OPITZ BARBI – ÉLETVESZÉLY
Új stílushoz, hangzáshoz nyúlt Opitz Barbi. A fiatal lány ezúttal a 80-as éveket idézi meg, az „Életveszély” esetében ugyanis nem titkoltan nagy inspirációt nyújtott Michael Jackson „Beat it” szerzeménye, valamint annak videója. A klipet Faragó René rendezte, amelyben a fókusz a táncra került.


MILYENFERI – DOMINIK
A 12 éves milyenferi. formáció alapvetően a 30-as, 40-es éveiben járó értelmiségiek problémáit járja körbe zenei munkássága során. A csapat héten megjelent újdonsága a „Dominik” címet kapta, amelyről így meséltek ők:

"A dal címe Dominik. Igen, ő. Ez egy nem szokványos szurkolói dal. Szurkolói is, meg nem is. Igazából arról szól, hogy mit gondolunk mi átlagemberek egy sztárról, mennyire élhet ő másképp, mint mi, mennyiben más, vagy éppen hasonló az életük, mint egy magunkfajtának. Ezt próbáltuk megfogni, persze a magunk stílusában. A dal refrénje egy álomból felébredve született. A klipben ezt az álomszerűséget, a képzelet szabad csapongását próbáltuk megjeleníteni, ehhez az AI-t hívtuk segítségül. Úgy vettük észre, a mesterséges intelligencia épp olyan csapongó és szürreális dolgokat szül néha, mint az agyunk alvás közben."

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. szeptember 10. 09:10

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA