MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a nyolcadik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év nyolcadik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint Szécsi Böbe, Solére, vagy éppen Tolvai Reni. Összeállításunkban továbbá bemutatjuk A DAL 2024 harmadik válogatójának produkcióit…

SOLÉRE - ALL IN
Gőzerővel készíti második nagylemezét a Coldplay előtt is fellépő Solére. Az énekesnő erről az albumról szállított le újabb előfutárt „All In” címmel.

„Amikor kicsi voltam kizárólag a nővérem volt az, aki mellett teljesen önmagam tudtam lenni, és mindig extra biztonságérzetet nyújtott nekem érzelmileg. Az All In refrénje ezt az állapotot festi le, én pedig folyamatosan keresem, hogy tudom ezt az érzetet megtalálni egyedül, felnőttként.”- árulta el a Spotify EQUAL kampány egyik 2023-as nagykövete. „Zeneileg úgy érzem, hogy egyre legtisztultabban, és egyértelműbben tudom kifejezni magam, és ennek is köszönhetően ez egy igazi pop dal lett. Az albumon többek között DOÓR-ral dolgozom, és a közelgő anyag stílusában erősen visszanyúl majd oda, amin felnőttem tehát a 90-es évek r’n’b, pop, és hip-hop elemeihez, de természetesen, azért maradnak a UK garage elemek is.” - tette még hozzá.


SZÉCSI BÖBE – REDFLAG
Friss-ropogós anyaggal jelentkezett Szécsi Böbe, aki azokról a pasikról mesél újdonságában, amelyek csak rabolják a lányok, a hölgyek idejét. Böbe Usztics Pepe producerrel együtt EP-n dolgozik, erről érkezett meg az első dal „REDFLAG” címmel. A tervek szerint a kislemez szerzeményeit vizuálisan Bratz babák jelenítik meg.

„Pont ebben az időszakban voltam általános iskolás, és nagy hatással volt rám például Britney Spears, a Bratz babák vagy az akkori divat. Már az előző EP-m kreatívjai, és a hozzá készült fotók is ezt a vibe-ot hozzák. Ezt szerettem volna folytatni az új anyagnál is. Azért szerettem volna ezt a koncepciót mert egyrészt nagyon szeretem, ha társul egy vizuális sztori a számaimhoz. Másrészt azt gondolom, hogy manapság már-már termékként tekintenek az emberek a dalokra, és ez a koncepció ennek is állít egy pici görbe tükröt, hiszen a dalokat úgy promózom, mintha magukat a babákat próbálnám eladni.”- mesélte BÖBE.


DOWN FOR WHATEVER – KÖTÉLTÁNC
A szorongás, az önmarcangolás, a vágyakozás áll a 2015 óta aktív Down For Whatever új számának középpontjában. A „Kötéltánc” hangfelvétel-, mix teendőit Diószegi Kiki látta el, a mastert pedig Simon István készítette.

„A dalnak először az intrója született meg, amiből rögtön hallottuk azokat a nu-metal elemeket, amelyeken mind felnőttünk. A hangulat adott volt, nem volt kérdés az irány. Nyilvánvalóan a legfontosabb teendőnk az volt, hogy a saját világunk jelenjen meg benne, de szerencsére nem volt nehéz feladat. Mivel annak idején a többiek is ezzel a stílussal kaptak bele a zenélésbe, csak úgy pörögtek fel a sávok és mire feleszméltünk, készen is volt a “Kötéltánc”. Szeretem benne, hogy nem feltétlenül a tőlünk megszokott verzék köszönnek vissza, de például a breakdown kifejezetten minket jellemez. A dalszöveget tekintve könnyebb dolgom volt, mivel a verzék szótagszáma nem volt annyira kötött, mint az eddigi dalainknál, így szabadjára tudtam engedni a tollat. Úgy érzem egy igazán személyes, szimbólumoktól mentes történetet sikerült leírnom magamról és talán most még nagyobb betekintést nyújtottam a fejembe, mint eddig bármikor." - nyilatkozta Kiki, a banda énekese.


BRAINS - TIME IS NOW
Hiányzott már a régi Brains hangulata, hangzása? Akkor a héten megjelent „Time is now” számuk hozzád szól!

„A kezdeti zenei stílusunkra jellemző, keményebb hangzású drum ’n’ bass dalról van szó. Visszatértünk az alapjainkhoz és az angol nyelvhez is, és állandó társunk, MC Zeek is erősíti a megjelenést. Újra beindult a világban a drum ’n’ bass, így mondhatjuk, hogy ismét keresztmetszetet találtunk az aktuálisan divatos irányzatokkal. Mivel mi sosem törekedtünk arra, hogy populáris zenét játsszunk, azt is mondhatjuk, hogy a trendek találtak vissza hozzánk” – árulták el a tagok.


PALO CANTO - SACRED SUMMIT SESSION
Két korábbi singlejét, valamint egy új dalt ötvözött naplementébe nyúló live sessionjében a Palo Canto. Ezzel a megjelenéssel betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen lesz élőben hallani a formációt.

„Nyár végén készítettük első live session videónkat, összeszedtünk néhány hangszert és kütyüt, kivittük a természetbe, amely egy igazi spirituális élmény volt számunkra, alig várjuk, hogy hasonló impulzus érjen minket, így hamarosan elkezdjük összerakni a koncertműsorunk, mert szerencsére több kedves megkeresést is kaptunk. A fő prioritás emellett pedig az első lemezünk befejezése” - mesélte Kedves Péter, valamint Tóth Bertalan.


LOTFI BEGI, GÁSPÁR LACI, CURTIS - ÉJJEL ÉRKEZEM
Az EDDA „Éjjel érkezem” örökzöldjét gondolta újra Lotfi Begi, Gáspár Laci, valamint Curtis.

„Még 2020-ban, a „Hurrikán” című dalunk utolsó énekfelvételénél Gáspár Laci mesélte, hogy van egy ötlete, amit ott helyben elő is adott basszusgitáron. Már akkor tetszett a gondolat, de egy időre a fiókban maradt. Három évre rá elkészült az „Álmodtam egy világot” című feldolgozásom Pataky Attilával, akivel nemcsak munkakapcsolat, hanem barátság is kialakult. Ekkor adta magát, hogy Laci ötletét újra elővegyük. Zenéről nehéz beszélgetni, ezért csak azután kerestem fel az eredeti szerzőket, amint már megvolt a kész demó változat” – avatta be a hallgatókat a platinalemezes Lotfi Begi.
„Számomra kétfajta dal létezik – függetlenül attól, hogy elektronikus zene vagy sem – tetszik vagy nem tetszik. Lotfi Beginek is ezt mondtam: készülj arra, hogyha nem tetszik, akkor azt megmondom kerek-perec, de amit csináltak a srácok, valamiért megfogott. Ennyi. Tetszik az igényessége, tetszik az is, ahogy a mai zenei elvárásoknak mesterien megfelel; gondos odafigyeléssel, átéléssel, alázattal nyúltak a dalhoz. Gáspár Laci éneke szintén megfogott, mert megvolt benne az az empátia a dalhoz, amit elvártunk Gömével együtt. Ez a közös munka a legek találkozása volt” – nyilatkozta Pataky Attila.  
„Begivel már évek óta barátok vagyunk, készült már több közösünk is. Amikor megkeresett és elmondta az ötletét, azonnal igent mondtam. Nagy tisztelője vagyok Pataky Attila munkásságának, imádom a slágereit és remek embernek ismerhettem meg. Emellett Gáspár Lacival is jóban vagyok, akit nagyra tartok énekesként. Boldog vagyok, hogy szövegíróként és előadóként is részt vehettem ebben a projektben” – mondta el Curtis.
„Szerelmes voltam egy lányba, akivel egy hétvégén valamin összekaptunk, feldúltan otthagytam őt és mentem fellépni. Az esti koncert után késő éjszaka értem haza. Emlékszem nyár volt, fülledt meleg és a tetőtéri szobában ott feküdt az ágyon egy szál lepedővel betakarva békésen aludt és én olyan szerelmes voltam, hogy abban a pillanatban minden haragom elillant és fáradtan, kiégett aggyal, csak mellé akartam bújni és békésen átölelni a forró testét. Ebből a varázslatos pillanatból született másnap a dal.” – tette még hozzá az eredeti szerzemény kapcsán Pataky.


TOLVAI RENI, DZSINDZSER – REGGELIG
Egy ízig-vérig feminin popalbumot készített el Tolvai Reni. A „TR” korong március nyolcadikán jelenik meg, amelyről a Music Média Magazin tavaszi számában bővebben mesél nekünk. A korongról egy újabb előfutárt kaptunk a héten „Reggelig” címmel, amelyet DZSINDZSER oldalán alkotott meg az énekesnő.

„Dzsindzsert nagyon rég ismerem, elképesztő tehetséges producernek és rappernek tartom és mindkettőnknek természetes, vörös hajunk van (haha). Régóta szerettem volna vele egy közös dalt és nagyon örültem, mikor átküldtem neki a demót, egyből írta, hogy tetszik neki, nyomjuk. A „Reggelig" egy dögös popsirázós dal lett, ami tele van felszabadító energiával. Sok nő fél felvállalni a szexiséget, pedig ez mindenkiben megvan, csak elő kell csalogatni. Egy nő is élvezheti gátlástalanul a szexet, mert ez nekünk is ugyanolyan fontos, mint a férfiaknak. Ez egy olyan dal, amiben már az első másodpercektől tapintani lehet a szexuális feszültséget" – mondta el Tolvai Reni.


TAMÁSKA GABI, HUNDRED SINS - BYE BYE
Tamáska Gabit sokan a 2018-as X-Faktor tehetségkutatóban ismertük meg. A fiatal énekesnő ezúttal Hundred Sins oldalán jelentkezett, mégpedig a nyomasztó hangulatú „bye bye” track formájában. A dalhoz történettel rendelkező klip forgott Mark Sas, Soma Otvos rendezésével.


DEMERUNG, MAGYAR ANNA – THE BOOBS SONG 
Közreműködéssel lepte meg közönségét a 2021-ben alakult Demerung. A banda tavaly novemberben adta ki első albumát „A Körön Kívül” címmel. Az újdonságot jelentő „The Boobs Song” szövegét Holler Gyula, zenéjét Holler Gyula, Csáfordi Gergő, Apagyi Bence álmodta meg, a felvétel, keverés, master teendőkre pedig a Grenma Studioban került sor Botlik Mátyás jóvoltából.


A DAL 2024 – A HARMADIK VÁLOGATÓ PRODUKCIÓI
Szombaton (02.24.) sor került A Dal 2024 harmadik válogatójára, ahol olyanok adták elő versenyszámaikat, mint a HERE WE ARE, a Negál, a HellóPisti, a Jazztelen, Kollányi Zsuzsi, Galambos Péter, Patai Anna, Bradics Jácint, Liana, vagy éppen OliverFromEarth.  A műsor zsűrijét Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter alkotja. A harmadik adásból végül ők jutottak tovább: a Negál, a Jazztelen, Bradics Jácint, a HERE WE ARE, továbbá Liana.










Írta, összeállította: Hatos Niki


2024. március 3. 05:40

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA