MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KORG újdonságok

Megszoktuk már, hogy a gyártók időről időre elárasztanak minket újdonságaikkal. Ezeket valami nagy világeseményhez kötik. Ez a NAMM lehet, ami jövő januárban kerül megrendezésre. Ez az adag megelőlegezi az akkor megjelenő újdonságcunamit, lehet emésztgetni és gyűjteni az aprót az üvegvisszaváltóból.

MPS-10 dobos/ütős sampler pad

A KORG belépett abba a ligába, ahol amennyiben nem csinálnak valami egyedülállót, megégetheti magát. Ez a sampleres dobpadok világa, ahol elég erős a konkurencia. A tényt cseppet sem vették félvállról, hiszen a Wavedrum és a Pearl e/Merge fejlesztői babusgatták a projektet. 10 ütőfelület, ebből három CC-Pad, 32GB sampling tárhely, Round Robin dobkitek, effekt spillover és szabad kit specifikálás. Ezek mellett rendkívül sokoldalú és rugalmas 4 Track Looper funkció, egy all-in-one megoldás a szórakoztató és kreatív élő Loop-oláshoz.


Modwave mk2 hullámtábla szintetizátor

Az újragondolt klasszikusok ligájában, az opsix és a wavestate társaságában játszó, a DW-8000-ből származtatott modwave is frissült. Látványában feltünő, hogy az XY kontroller piros lett, de a lényeg belül van. Hiszen a hangszínek gyarapodása mellett a polifóniát 32-ről 60 hangra növelték, frissültek az LFO-k és új paraméterek is kerültek bele, valamint poly aftertouch beállítására is van immár lehetőség.


Keystage 49 és 61 MIDI kontroller

Producerek, zeneszerzők és színpadi muzsikusok számára egyaránt sok újítást hordoznak magukban a KORG új mesterbillentyűi. MIDI 2.0 kompatibilitás, címezhető feliratos enkóderek, Poly aftertouch kompatibilis félig súlyozott billentyűzettel. Széles körű DAW kompatibilitás és mély integráció az Ableton Live-val és egy masszív szoftvercsomag. Benne a KORG Gadget Producer Bundle, a wavestae natile LE és a KORG Software Bundle. Ezek mellett teljes értékű audio interfész is, így nem szükséges a színpadra még egy hangkártyát is vinni. Ezek mellett a kottatartója úgy forgatható, hogy a laptopot könnyen el tudjuk helyezni a hangszeren.


Kaoss Replay dinamikus effekt-sampler

A Kaoss sorozat az ezredforduló óta (pontosabban 1999-től) része a zenei életnek. Olyan intuitív, valós idejű effektezést tett lehetővé, amit azóta sem sokan alkalmaznak ilyen módon. A több verziót megélt Kaoss Pad azóta bizonyos hangszerek kezelőfelületébe is beépült, valamint VST és applikáció formájában is elérhető, most egy a KORG számára teljesen új felfogásban került bemutatásra.

A Kaoss Replay új mintavételező és trigger rendszert kapott. A16 pad, a DJ-szerű intuitív Cue rendszer és a zenészek, különösen a énekesek - rapperek, vokalisták - számára készült effekt szekció is teljesen új. A Kaoss sorozat X-Y kontrollerével integrált intuitív, könnyen használható érintőképernyőnek és a rengeteg preset beállításnak köszönhetően a Kaoss Replay kiválóan használható eszköz lesz bármely színpadon vagy stúdióban.

Hajdu Zoli
Audmax Kft.


 

2024. március 5. 05:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA