MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Közeleg a határidő - március 15-ig lehet jelentkezni az Outbreakers' Lab 2019-re!

Az OBL19 (Outbreakers' Lab) a HOTS saját nemzetközi mentortábora és egyben az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program tehetséggondozó eseménye. Az Outbreakers' Lab keretein belül nemzetközi mentorok választanak ki szerzőket közös gondolkodásra, karriertervezésre. A jelentkezési határidő az idei mentortáborra 2019. március 15!

Az OBL19 (Outbreakers' Lab) a HOTS saját nemzetközi mentortábora és egyben az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program tehetséggondozó eseménye. Az Outbreakers' Lab keretein belül nemzetközi mentorok választanak ki szerzőket közös gondolkodásra, karriertervezésre.

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a tábor, távol a város zajától, ez úttal Szigligeten - az elmúlt két évben Mártély adott otthont a kezdeményezésnek. Az OBL alapötletét az az érezhető információhiány és igény adta, amit sok esetben megtapasztalnak a hazai szerzők is. Egy olyan tudástípus meghonosítása ihlette a tábort, ami versenyképesebbé, határozottabbá és tudatosabbá teheti azokat a magyar szerzőket, akik szeretnének nemzetközi értelemben is sikereket elérni, megtalálni a célközönségüket, és ami még fontosabb, saját karakterüket.

A program vezető mentora, Magda Cholyst nemzetközileg elismert artist coach, saját cége, az Artist In Bloom dalszerzők artisztikus karriertervezésére alapult. Képzései a táboron belül is jellemzően a belső útkeresésról szólnak. Andries van Wieren (3S Music) előadásai jellemzően a zenei pálya gazdasági hátteréről szólnak, hogy a szerzők lássák, milyen befektetés kell a karrierépítéshez, a vállalkozás-alapú gondolkodás pedig szemináriumait is átjárja. 

Az elmúlt években olyan mentorok vettek részt a programban, mint Daryl Bamonte (a Depeche Mode korábbi menedzsere, a Schubert Publishing brit irodavezetője), Katia Giampaolo (a Music Moves Europe Talent Awards zsűritagja, az Europavox hálózat egyik alapítója), Julia Scherz (az Ink Music egyik ügynöke, aki a Netflix sync-megállapodásait kezeli a cégnél), Rod Jones (az Idlewild tagja, a PRS saját mental health programjának megbízott szakértője), Ville Leppanen (az Everything Everything korábbi producere) vagy Andraz Kajzer (a MENT Ljubljana vezető programszervezője).

A 2019-es Outbreakers' Lab főbb témakörei a következők lesznek:
- artisztikus karriertervezés rövid- és hosszútávú célokkal
- pénzügyi karriertervezés rövid- és hosszútávú célokkal
- a kompromisszum és a siker definíciói
- mental health kurzusok, prevenció helyett tipizált megoldási javaslatokkal
- stream, playlist pitch & algoritmusok
- A&R Európában, kiadói modellek és tehetséggondozás

A programban korábban olyan hazai előadók vettek részt, mint az Ivan & The Parazol, a Middlemist Red, a Belau, Jónás Vera, a Papaver Cousins, Antonia Vai, a Mongooz & The Magnet, a Passed, a Dope Calypso vagy a Mörk tagjai.
Ha kedved kaptál, nézd meg a tavalyi év mentortáboráról készült videónkat ITT 
- és regisztrálj az OBL2019-re március 15-ig a Gigmit felületén ITT!



 

2019. március 11. 09:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA