MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

MC-707 ÉS MC-101 GROOVEBOX

Sokoldalú, önálló zenekészítő platform, a modern elektronikus zenék alkotói számára. Elektronikus hangszerek és professzionális videótermékek vezető gyártójaként és forgalmazójaként a Roland örömmel mutatja be az  MC-707 és MC-101 GROOVEBOX-okat, két önálló zenekészítő eszközt a mai elektronikus zenék alkotói számára. Ezek a kiváló termékek ismét előtérbe helyezik a Roland ikonikus GROOVEBOX koncepcióját a zenészek új generációjának számára, a legfrissebb hangszínekkel és rengeteg beállítási lehetőséggel. A sokoldalú MC-707 és MC-101 segítségével teljes értékű, kicsiszolt zenéket hozhatunk létre, más készülék használata nélkül, vagy egyszerűen integrálhajuk modern, számítógép-alapú zenei környezetbe.

A Roland 1996-ban mutatta be az eredeti MC-303 GROOVEBOX-ot, melynek sikere nyomán egy népszerű sorozat született, és a következő évtizedben további MC modellek láttak napvilágot. Újszerű munkamenetével a műfajokat meghatározó TR-808, TR-909, TB-303 és GROOVEBOX sorozat olyanok számára is lehetővé tette dalok gyors és egyszerű létrehozását, akik nem rendelkeztek zenei előképzettséggel, viszont jó érzékkel közelítettek a zenéhez, és ennek eredményeként sok esetben hoztak létre új műfajokat és stílusokat. A mérföldkőnek számító MC-707 és MC-101 koncepció és mai fejlett technológiák ötvözésével az elektronikára fókuszáló zenészek a korábbihoz képest még több kreatív lehetőséget kapnak.

Az MC-707 GROOVEBOX-ban mindent megtalál, ami dalok létrehozásához vagy élő fellépésekhez szükséges, számítógép használata nélkül. Nyolcsávos felvételkészítés, szekvenszer, mintavételezés, szintetizátorok és stúdió minőségű effektek, valamint hangszínek, loop-ok és frázisok óriási tárháza. Audió-és MIDI-felvételek készítése - mélyreható vezérléssel — és a pillanat varázsának átélése a fader-eket/ potmétereket forgatásával.

A Roland legújabb hanggenerátorával felvértezett MC-707 magába foglalja a legendás Roland dobgépek és szintetizátorok összes hangszínét, de modern digitális és hibrid hangszíneivel a jövőbe is tekint. A beépített 8 sávos szekvenszert, a mai elektronikus stílusok megszokott munkamenetéhez optimalizálták, 16 rendkívül érzékeny paddal, melyek a játékhoz vagy szekvenciális dobpart-ok, melodikus basszusszólamok vagy polifonikus akkordmenetek készítéséhez használhatók. A klasszikus Roland dobgépektől örökölt TR-REC step szekvenszer is helyet kapott,  amely tökéletes megoldást kínál a ritmuspart-ok gyors elkészítéséhez.

Fejlett USB audiointerfész-funkcióinak köszönhetően az MC-707 egyszerűen integrálható bármilyen számítógépes zenekészítő környezetbe.  Mind a nyolc part felvehető független DAW sávokra és a dal ott is befejezhető, vagy mintavételezhetünk is hangokat a DAW-ról zenei alapok, stem-ek stb. készítéséhez az élő fellépésekhez.

Az MC-101 GROOVEBOX ugyanazokat a kiváló hangszíneket, szekvenciákat és effekteket tartalmazza, mint az MC-707, de még kompaktabb, négysávos formában, hogy a hordozhatóság ne legyen kérdés. A zenekészítéshez használható professzionális eszközök mellett, akár öt órán keresztül működik 4 db AA elemmel, így gyakorlatilag bárhol készen áll a hangszínek, dob pattern-ek létrehozására és zenei frázisok komponálására.

További részletek az MC-707 és MC-101 GROOVEBOX-okkal kapcsolatban: roland.com/hu.

---------

A Roland Corporation
A Roland Corporation egyike a legjelentősebb elektronikus hangszerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalatoknak. A billentyűs hangszerek mellett, gitáros termékek, elektronikus ütőhangszerek, digitális felvevők, erősítők, audioprocesszorok és multimédiás berendezések is szerepelnek termékpalettáján. A hangszerfejlesztés területén több mint 40 év tapasztalattal rendelkező Roland számos olyan újító zenei technológiával büszkélkedhet, amelyek mértékadó szerepet töltenek be a zeneiparban. További részletekért, látogassa meg a http://www.roland.com/hu oldalt vagy az Önhöz legközelebbi Roland márkakereskedőt.


2019. szeptember 5. 19:02

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA