MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Miskolcon győzött a Chain Bridge Pop (A holnap hangjai)

Folytatjuk a megkezdett hagyományt, s az immáron kilencedik sorozatához érkező ÖRÖM A ZENE Tehetségkutató 2016-2017. évadának döntőseit mutatjuk be a holnap hangjai rovatban. A sort a Chain Bridge Pop zenekarral folytatjuk. A zenekar 2017. február 17-én a miskolci XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenye győzteseként került a döntőbe.


Bemutatnátok röviden a zenekart? (név, hangszer, stílus, mióta zenéltek együtt)

Hajdu Erik – Ének, gitár
Hajdu Zoltán – gitár, vokál
Szombathelyi Dávid – Basszusgitár, vokál
Bauer Attila – Dob, vokál

Alternatív pop stílusban zenélünk, nagy hatással voltak ránk például a Dire Straits, Police, U2, Coldplay, Quimby 2016 márciusában alakult a zenekarunk, de már nagyon régóta ismerjük egymást.

Van-e a zenekarnak kitűzött, megfogalmazott célja, vagy felvállalt üzenete?

Célunk az hogy a dalaink minél több emberhez eljussanak, így ők is tudják élvezni ugyanúgy, mint mi. Konkrét üzenetünk nincs, személyes történeteket mesélünk el,melyeket mindenki a magáénak érezhet.

Véleményetek szerint a ti zenekarotok miben egyedi... mi az, ami különlegessé tesz benneteket?

Dalainkban poppos zenei elemeket használunk főként és ezt vegyítjük mélyebb mondanivalóval és „kliséktől” mentes szöveggel.

Milyen jövőt láttok magatok előtt, merre tendál a hazai zeneipar?

Nagyon örülnénk, ha felkerülhetnénk a Magyar Pop térképre, és így tudnánk színesíteni azt. Szerencsére úgy látjuk, hogy a zeneipar egyre több energiát fordít az élőzenére és a feltörekvő zenekarok segítésére.

Meg tudnátok nevezni pozitív, vagy negatív trendeket, amelyeket mostanában tapasztaltatok?

Pozitív trend, például az élőzene népszerűbbé válása, negatív pedig a rádiók egysíkú hangzásvilága.

Szerintetek meg lehet élni ma a zenélésből?

Elsősorban nem ez a célunk, hogy ebből megéljünk,de  meg lehet, ehhez rengeteg befektetett idő és energia szükséges,  mivel semmi sem biztos így fontos hogy szeretetből rengeteg kitartással dolgozzunk ezért is.

Mit gondoltok a zenészek hazai megítéléséről? Régen jobb volt a helyzet? Ha igen, szerintetek miért?

A régi helyzetről nem tudunk nyilatkozni, mert nem rég óta látunk bele a szakmába. Szerencsére rengeteg pozitív tapasztalatunk van már ilyen rövid idő alatt is. Úgy gondoljuk aki lelkiismeretesen dolgozik annak a munkáját megbecsülik.

Van-e jelöltetek, hogy kiből lehet/lehet-e egyáltalán valakiből magyar világsztár?

Szerintünk rengeteg világszínvonalú előadó van Magyarországon stílustól függetlenül, beleértve énekeseket, hangszeres zenészeket és elektronikus zenei előadókat egyaránt. Mi számít világsztárnak?! Természetesen lehet, az internet sok kaput nyitva hagy.

Mi a véleményetek a tehetségkutatókról általában?

Nekünk ez volt az első tehetségkutatónk, mivel megnyertük ezért nyilvánvalóan nagyon jók az élményeink róla. Fontosnak tartjuk, hogy szakmai kritikát kapjanak az előadók főleg a kezdetekkor, amik jó irányba terelhetik a jövőjüket.

Mi a véleményetek a zenei utánpótlásról?

Az biztos, hogy rengeteg fiatal tehetséges zenész van, ezért egyáltalán nem aggódunk emiatt.

Mi a véleményetek a fesztiválokról?

A Magyar fesztiválok világszínvonalúak, így remek lehetőséget biztosítanak a hazai zenei színtérnek hatalmas színvonalú koncertek lebonyolításához.

Mi a véleményetek a zenei klubéletről?

A fővárosban kifogástalan, viszont a legtöbb vidéki városban egyértelműen rosszabb a helyzet. Bár szerencsére azért vannak kivételek és fontos lenne szerintünk a zenei szakmának, ha egyre több magas színvonalú klub működne országszerte.

Szerintetek mi lendíthetne a legnagyobbat a hazai könnyűzenei életen?

Szerintünk a könnyűzenészek minél szélesebb körű támogatása, ezzel lehetőséget biztosítva a rengeteg tehetséges, de kevés lehetőséggel rendelkező zenekarnak.

Köszönjük a beszélgetést


2017. február 20. 20:52

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA