MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Nem akarunk riogatni, de akcióban az ETILALAKULAT...

Lombos úrral készített daluk és klipjük - a Legjobb gitáros a városban - itt debütál! 

Az egész buli úgy kezdődött, hogy ’98-ban Sümeghy Toma (aki akkor a Sugarloaf dobosa volt) meglátta a téren - Nyíregyházán egy rendezvényen - Lombos Marcit mikrofonnal a kezében. Odament hozzá a zenekar tagjaival, együtt a magasba emelték, és dobálni kezdték. Soha egy szót nem beszéltek addig.

Na onnantól ez nem egy hétköznapi kapcsolat. Marci soha nem tudott úgy nézni Tomára, mintha nem hajigálta volna a magasba, és viszont.

Azóta az élet számos helyzetben összehozta őket, és bár mindig olyan fórumon - Gitármánia Tábor, Hangszert a Kézbe turné állomásai -, ahol elsősorban szakmai minőségükben voltak jelen, megjelent a találkozásokban valami tinédzseres cimboraság. 

Ezeken a rendezvényeken találkoztak időről időre a supergroup többi tagjával - “Kanóc” Takács Roland Adriánnal, Benkő Zsolttal és Bakonyi Bálinttal -, akik bár a zenei piac különböző szegmenseiből érkeznek, abban hasonlítanak egymásra, hogy egyéni stílusuknak, elhivatottságuknak köszönhetően erős jelenségei a hazai könnyűzenei életnek.

Először spontán kurzusokon ismerkedtek egymással a zene nyelvén - melyben ők mutatták meg a hallgatóságnak, hogy hogyan is kezd el együtt rezegni, alkotni néhány zenész -,  majd Lombos Marci tudatosan szervezte 5letszobrász dalszerzői és szövegírói kurzusait a zenészekkel. Ezeken az előadásokon rövid időn belül - 40-50 perc alatt - írnak dalokat. 

A LEGJOBB GITÁROS A VÁROSBAN című dal is hasonlóképpen készült. A HAK turné egyik állomásán a programot befejezve töltöttek el egy órát az előadóteremben célirányosan azért, hogy megírják az első olyan nótájukat, amit fel is vesznek. A dalt “live” rögzítették, a stúdióban 4 take-et játszottak fel, a legjobb verziót Bakonyi Bálint töltötte meg elektronikával. 

Ahogy a dalokat, úgy készítették a videoklipet is, melyben egy fiatal reménység, Kocska Ádám segítette őket. Gyakorlatilag elfoglalták egy vidéki művelődési ház színpadát zárás előtt fél órával, ahol kettő darab lámpát sikerült feléleszteni, és már forgott is…


2020. március 25. 06:11

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA