MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

New York legnagyobb szakmai fesztiváljának lett a partnere a HOTS

Idén a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) is partnerintézménye lesz New York legnagyobb zenei konferenciájának és showcase-eseményének, a Mondo.NYC-nek. Az októberi rendezvénnyel kötött megállapodás hatalmas előrelépést jelent a magyar könnyűzene nemzetközi elismertsége szempontjából. Az együttműködés keretében az Ivan & the Parazol és a Mörk is koncertet ad majd New York-ban.

HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) – a Hangfoglaló Program exportirodája – évek óta azért dolgozik, hogy a magyar könnyűzenét nemzetközi szinten is megismerjék ismertté és elismertté tegyék.A következetes munka eredményeként az elmúlt időszakban számos európai showcase fesztivállal és a releváns szakmai szervezetekkel sikerült szoros kapcsolatot kialakítani.
 
Most viszont talán az eddigi egyik legnagyobb eredményét érte el a HOTS csapata, hiszen az európai sikerek után az Egyesült Államok egyik legfontosabb könnyűzenei fesztiváljával kötött partnerséget. A Mondo.NYC közvetlenül a patinás, 36 éves múltra visszatekintő CMJ Music Marathon jogutódja, ahonnan olyan, mára nemzetközi szinten elismert és meghatározó zenekarok indultak el, mint a Coldcut, a Placebo, a Moderat, a Panda Bear, a Melvins vagy a Jimmy Eat World. A négynapos rendezvényt 2018. október 2-5. között rendezik New York-ban.

Az együttműködés részeként a szervezők az Ivan & the Parazolt és a Mörköt hívták meg, hogy bemutathassák őket annak a több mint ezer delegáltnak, akik megfordulnak majd a négynapos szakmai eseményen. A két zenekar évek óta építi nemzetközi hírnevét, a világ számos táján adtak már koncertet, a HOTS-shortlistnek rendszeresen megszavazott szereplői. A HOTS saját, hivatalos Mondo-showcase eseménye október 3-án lesz, ahol dedikáltan a zenekaroknak egy külön networking-eseményt is szervez a Mondo stábja, hogy mindkét csapat megtalálhassa a számára legfontosabb amerikai partnereket.

Miután az előző évben a HOTS bemutatkozott a szakmai partnereknek és elkezdte munkáját, az idei évre kitűzött célja már egyértelműen a nemzetközi jelenlét megerősítése lett. Európai partnerei után pedig immár a világ másik feléig is sikerült eljutni, ezzel újabb – eddig elérhetetlennek tűnő – távlatokat nyitott meg a piacképes magyar könnyűzenei előadók előtt.


2018. július 9. 13:39

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA