MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Outbreakers' Lab 2020 - Elindult a jelentkezés!

Az Outbreakers' Lab a HOTS saját nemzetközi mentortábora és egyben az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program kiemelt tehetséggondozó eseménye. Az Outbreakers' Lab keretein belül nemzetközi mentorok választanak ki szerzőket közös gondolkodásra, karriertervezésre. A jelentkezési határidő az idei táborra március 20-a este 19:00 óra.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Outbreakers' Lab, csendes és nyugodt vidéki környezeteben,  ezúttal Zsennyén. Az OBL-t az a kompetenciaéhség és információhiány hívta életre négy éve, amelyet sok magyar produkció megtapasztal. A nemzetközi érvényesülés alapja természetesen a zene, viszont emellett számos olyan tulajdonságra és softskillre is szüksége lehet a szerzőknek, amire itthon egyelőre még nem intézményesült képzés. A HOTS mentortáborában nemzetközi szakemberek alkotják a mentori csapatot, és olyan tudást és fókuszt képesek mutatni a zenekaroknak, amelyek segítségével magabiztosabban tudják magukat képviselni showcase szereplések alkalmával, illetve az alkotói folyamatok mellett előrelátóbban és nagyobb tudatossággal lesznek képesek tervezni saját karrierjüket, tekintettel az aktuális trendekre, zenekari sajátosságokra és a különböző piacokon jelen lévő versenytársakra.

A jelentkezés kritériumrendszere a következő. Olyan produkciókat várunk az Outbreakers' Lab 2020-as táborába, akik
- legalább egy, legfeljebb három kiadvánnyal rendelkeznek,
- folyékonyan beszélnek angolul,
- legfeljebb öt éve aktívak jelen felállásuk szerint,
- az elmúlt két évben összesen legalább harminc koncertet adtak,
- tudomásul veszik, hogy a táborba a zenekarból maximum 1 zenészt és 1 menedzsert várunk.

Utóbbi feltétel az idei tábor egyik újítása is, az elmúlt években ugyanis négy-ötszörös túljelentkezést tapasztaltunk a táborra, ami ugyan megtisztelő, de azzal járt együtt, hogy soha nem tudtunk minden érdeklődőnek helyet biztosítani. Idén a mentortábort már nem csak a szerzők, hanem menedzsereik részére is meghirdetjük, hogy az artisztikus életút tervezéséhez praktikumok is társulhassanak.

"Az OBL volt az egyik első HOTS projekt, így minden programirodai évben külön figyelmet szentelünk a programnak, hogy az előadók és a résztvevők számára is egyaránt fejleszthessük a személyes sessionök, a nyílt tanórák és a foglalkozásokon kívüli időtöltés minőségét. Az elmúlt években teljesen kirajzolódott, hogy az OBL-re beválasztott produkciók olyan artisztikus-vállalkozói nézőpontot sajátíthatnak el, amivel könnyebben tesznek állítást a saját alkotásaikról, és így akár showcase-ekről, akár turnékról, akár szerzői közreműködésekről volt szó, talán túlzás nélkül állítható, hogy az utóbbi évek könnyűzenei exporthullámának egyfajta csapat- és szellemépítő nyáritáborává vált ez a háromnapos esemény, ami idén is várja majd azokat a friss produkciókat, akik úgy érzik, hogy már csak egy kisebb szikrára van szükségük ahhoz, hogy el merjék indítani a külföldi tervezést." - Bali Dávid a HOTS mentortáborról.

A program vezető mentora, Magda Cholyst nemzetközileg elismert artist coach, saját cége, az Artist In Bloom dalszerzők artisztikus karriertervezésére alapult. Képzései a táboron belül is jellemzően a belső útkeresésról szólnak. A korábbi években olyan mentorok vettek részt a programban, mint a Depeche Mode korábbi menedzsere, Daryl Bamonte (a Depeche Mode korábbi menedzsere, a Schubert Publishing brit irodavezetője), a BUSH-on is előadó mental health szakember, Sally-Anne Gross (UK, University of Westminster), a Grammy-díjas producereket képviselő James Morgan (UK, Pieces of 8 Music), Katia Giampaolo (a Music Moves Europe Talent Awards zsűritagja, az Europavox hálózat egyik alapítója), a ljubljana-i MENT főszervezője, Andraz Kajzer (SI, MENT), Rod Jones (az Idlewild tagja, a PRS saját mental health programjának megbízott szakértője), Ville Leppanen (az Everything Everything korábbi producere), a holland menedzser Andries van Wieren (NL, 3S Music), az osztrák menedzser és ügynök, Julia Scherz (AT, Ink Music), vagy a belga A&R-os Ineke Daans (BE, PIAS).

 

A programban korábban olyan hazai előadók vettek részt, mint az Ivan & The Parazol, a Middlemist Red, a BelauJónás Vera, a Papaver CousinsAntonia Vai, a Mongooz & The Magnet, a Passed, a Dope Calypso vagy a Mörk tagjai.

Ha kedved kaptál, nézd meg a tavalyi év mentortáboráról készült videónkat, és ne felejts el regisztrálni a 2020-as Outbreakers' Labre ITT!


2020. február 28. 18:36

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA