MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

pedálodismijen - Electro-Harmonix Slammi Plus

Az Electro-Harmonix Performance sorozatában hat új expression formátumú pedállal jelentkezett nemrég a piacon. A versenytársakhoz viszonyítva a vásárlóktól kisebb anyagi ráfordítás mellett jobb hangminőséget ígérve. A Performance széria magában foglalja a Wailer Wah-t, a Cock Fight Plus Wah-t, egy Talking pedált Fuzzal, a Slammi Plus polifónikus Pitch Shifter és Harmony pedált, egy Expression pedált, és egy Dual Expression hangerő pedált.

Ebből a sorozatból az Electro-Harmonix Slammi Plus-t (SP), mutatjuk most be. A SP elsőre egy könnyített házba szerelt, kicsinyített Whammy pedál plagizációnak tűnik, de a tudását végigtesztelve hamar rájön a júzer, hogy ez annál jóval okosabb, modernebb és több! Ez egy jól átgondolt polifónikus Pitch Shifter és Harmony effekt pedál, mely csúcsminőségű hangmagasság-változtatásra képes plusz-mínusz három oktávos tartományon belül, valamint a beérkező hangot képes egyidejűleg felfelé és lefelé is fokozatmentesen transzponálni. Az effekt tudásához a legegyszerűbb módon, az általános wah pedálokéval megegyező bekapcsolási mechanizmussal férhetünk hozzá.

A pedál 11 pozíciójú Shift potméterrel rendelkezik, ezzel kiválaszthatjuk, hogy mekkora módosítást szeretnénk a beérkező hangon a pedál teljes előrenyomásával előidézni. Kezdve Detune módtól (Az eredeti hanghoz képest csak néhány centtel, a SP-nál maximum 17-tel, elhangolt hatás, melynek száraz jellel kevert arányát a Mix potméterrel változtathatjuk, ezzel előidézve egy kórus effekt vagy a duplázottság érzetét.), a következőket foglalja még magában: kis szekund, nagy szekund, kis terc, nagy terc, tiszta kvart, tiszta kvint, szext, egy oktáv, 2 oktáv, 3 oktáv. Természetesen a Mix potméterrel bármelyik esetben szabályozhatjuk, hogy az eredeti jel mellé mennyire keverjük be az effektezett hangot.

A pedál DUAL üzemmódra kapcsolása két különálló hangmagasság eltolást eredményez egyszerre. 11 ilyen kombinációt hozhatunk létre, a beállításaink mentésére nincs lehetőség, mixelésre viszont igen.
Itt az első hang attól függ, hogy hol áll a Shift potméter, a második attól, hogy az SP beállítása Pitch vagy X-Fade. A két előidézett hang arányát a Blend és a Pitch Mix potméterekkel ízlés szerint alakíthatjuk.

A SP tartalmaz egy X-Fade funkciót is, ahol a hangmagasság nem fokozatosan változik felfelé vagy lefelé, hanem a pedál zárásával a száraz jel arányát csökkentjük az előre kiválasztott hangmagasságú effektezett jeléhez képest átúsztatásos, kereszt-fade-es megoldással. A pedál nyitásával a folyamat megfordul és visszajutunk az eredeti hanghoz.

A Blend potméter segítségével lehetővé válik a effektezett/száraz jel arányának finomhangolása.

Jellemzők:

Specifikáció:
- Hibátlan, fokozatmentes hangmagasság változtatás +/- három oktáv tartományban
- Három mód: hangmagasság változtatás fel, le és egyszerre mindkettő
- Dual pitch shifting mód, ahol a Slammi Plus egyszerre két külön pitch shift intervallumot generál
- Az X-Fade funkció, ahol az emelés végpontja rögzített (nincs hangmagasság változtatással történő változtatás). A lábpedál mozgatásával a száraz jelet kivonhatjuk a módosított jel mellől, vagy hozzáadhatjuk ahhoz. (cross-fade)
- Teljesen polifonikus
- Blend potméteres vezérlés, amely lehetővé teszi a Wet/Dry arány finomhangolását
- A legtöbb harmadik féltől származó tápegységgel működik, beleértve az EHX9.6DC-200mA tápegységet
- Robusztus, de súlycsökkentett váz, hagyományos fogaskerekes működési mechanizmus

Javasolt fogyasztói ára: 56.900 forint

Forrás:
www.guitarworld.com
https://www.ehx.com/performance
https://www.ehx.com/products/slammi-plus

Tari Botond
https://forte-music.hu


 

2018. február 15. 14:34

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA