MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Poco Piano! Vagyis kissé halkan!

Hangszigeteléssel foglalkozó cégként nagyon sok esetben kérik ki véleményünket és segítségünket hangstúdiót vezető szakemberek, próbatermet fenntartó zenészek. Nemrégiben egy zenei producer, énekes, aki a Megasztár korábbi adásaiból is ismerős lehet, de Caramel vokalistájaként is találkozhattunk vele, keresett meg bennünket egy már jól ismert problémával. A hangstúdiója egy belvárosi társasházban működik és a zenei felvételek készítése alatt keletkező léghangok, köztük a mélyebb frekvenciájú dallamok, zavarták a közvetlen szomszédokat.

A helyszíni felmérés során, ahol megismerve a helyiség adottságait, több megoldási lehetőséget is javasoltunk a zenei szakembernek, melyből a számára legoptimálisabbat rendelte meg.
A PhoneStar rendszerű hangszigetelés megépítésének első fázisaként a meglévő, hangszigetelési céllal épített rossz minőségű szerkezet került elbontásra, mivel az nem volt alkalmas a PhoneStar hangszigetelő rendszer fogadására. Ezután az újraépített és duplán megerősített tartószerkezetre két réteg 15mm PhoneStar Csendlap került beépítésre.
Egyedi kérésnek megfelelve, a hangstúdió nagy részét elfoglaló süketszoba ablakát elfordítottuk 90 fokkal, így segítve elő az énekesek és a hangmérnök munkáját és kommunikációját.
A 2 nap alatt megépült Phonestar hangszigetelő rendszer után már lehetősége van a zenei szakembernek, hogy teljes nyugalomban, a legjobb tudása szerint dolgozzon, a hangokkal és munkájával már a szomszédait sem zavarja.

Hasonló okok miatt kérte egy zenetanár is a segítségünket, belvárosi lakásában zongora-és énekórákat tartott, illetve ő is itt gyakorolt, ezért az ezzel kapcsolatos kellemetlenségektől és kiszűrődő hangoktól szerette volna megkímélni szomszédait. Hosszabb keresgélés után minket választott, mi pedig a próbateremmé alakított szobájának falait, mennyezetét és padlóját is a PhoneStar hanggátló rendszerrel láttuk el.



Nagy büszkeség számunkra, hogy olyan állami intézmények is fordulnak hozzánk hangszigetelési problémáik megoldása miatt, mint például az Operaház, ahol az énekpróbatermük hanggátlását szerették volna javítani. A gondot az jelentette, hogy a két szomszédos próbaterem között mindösszesen egy 10 centiméteres válaszfal húzódott, így ezekben a helységekben az egyszerre való gyakorlás nem volt megoldható. Ezért nem csak a falakra, de a mennyezetre is megépítésre került a Phonestar hanggátló rendszerünk, mely kivívta a megrendelő elismerését.
Sorolhatnánk még számtalan neves megrendelőt, aki a PhoneStar hanggátló rendszert választotta a hangszigetelési problémája megoldására. A felsorolás helyett viszont zárszóként csak annyit jegyeznénk meg, hogy a PhoneStar Csendlapok az a hanggátló rendszer a hazai piacon, mely minden zenei körben bizonyította már, hogy megoldást tud nyújtani a zeneipar minden területén.

https://www.phonestar-hangszigeteles.hu/


2020. június 19. 14:25

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA