MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Pokolgép – Márciusban indulás!

Tavaly júniusban ünnepelt a Pokolgép az Arénában. 35 éves lett a formáció, így egy nagy és különleges koncertet hoztak össze a régi tagokkal, na meg persze a ’gépes-népes rajóngótáborral. Ennek hang- és képanyaga feldolgozás alatt áll és hamarosan meg is jelenik. Az ünnepek után jönnek a hétköznapok, ahol szintén helyt kell állni. December végén még „becsúszott” egy Barba Negra teltház is, de 2019 is tartogat aktualitásokat. Kukovecz Gábor zenekarvezető májusban tölti a hatvanat, ez is meg lesz ünnepelve május 11-én a Barbában, de addig is a fiúk márciustól járják az országot. Gáborral egy gyors helyzetjelentésre futottunk össze.

Tavasszal töltöd a 60. életéved, zeneileg mennyi lehet még benned, van inspirációd? Hogy érzed magad, a színpadi munkát jól bírod még?

A színpad adja az egészséget. Nem vagyok már egy versenyló, de bírom az iramot, a koncertek feltöltenek. A fellépés az ember lelkének egy fontos gyógyszer. Őszintén, nem nagyon érzem, hogy hány éves vagyok, szerencsére egészségügyileg rendben vagyok! Lekopogom, minden dolgom rendben működik. Zeneileg pedig azt mondhatom, hogy mindig jönnek az újabb ötletek, ezek megvalósításához, kidolgozásához szabadidő is kell, most például a tavaly júniusi arénás nagykoncertünk anyagát készítjük-vágjuk készre. Abból CD-DVD lesz, de már itt a következő terv is, Pokolgép verses lemez készül, tizenhárom magyar költő versét zenésítjük meg. Ez tulajdonképpen készen van, csak stúdióban kell rögzítenünk. Utána jön majd egy Kukó 60 album, ahol az én szerzeményeim, az én előadásomban kerülnek majd rögzítésre, természetesen a Pokolgép tagjainak a közreműködésével! Aztán már munkálkodunk a következő ’Gép nagylemezünkön is. És persze készülünk a Kuko 60 barbás koncertre is!

Ez mind idén jelenik meg?!

Áááá! Ha úgy menne az élet, hogy reggel fölkelünk és csak zenével foglalkozunk, akkor volna realitása, de mivel én is és a másik gitárosunk is egy iskolában dolgozunk, így nehezebb időt szakítani ezekre. Egyébként mindenkinek van valami elfoglaltsága, munkája a zenekar mellett. Az Aréna 35 anyag lesz először, utána vélhetően a verses lemez érkezik, esetleg a Kuko 60 férhet még bele az idei évbe. Minden héten próbálunk és készülnek az új dalok is.

Március elejétől elindultok, Esztergom, Sopron, Miskolc, Debrecen, Szolnok a menetrend. Ez egy felépített turné vagy hozzávetőleg minden évben így indul a tavasz?

Évtizedek óta más világot élünk koncertek tekintetében is, hétvégére esnek a bulik, évek óta így szervezzük a dolgainkat, nincsenek már hatvanállomásos egybefüggő koncertsorozatok. A helyszíneket igyekszünk a legoptimálisabban összefűzni, egyébként januárban, februárban nem szoktunk koncertezni, ez a feltöltődés, a dalírások időszaka. Márciusban szoktunk beindulni, és igyekszünk minden meghívást teljesíteni, amelyek elfogadhatóak a mi szempontunkból is. Hogy a közönségnek és nekünk is színvonalas, kölcsönös megelégedettséggel zajló bulik legyenek.

Március 8-án érkeztek Miskolcra, neked rémlik, hogy mikor lehettetek itt utoljára?

Nagyon régen! Ezért nagyon várjuk ezt a bulit. Emlékeim szerint ez a felállás még nem lépett föl Miskolcon, talán 2010-ben vagy 2009-ben koncerteztünk ott utoljára. És az sem sült el jól, mert két másik fővárosi zenekar is játszott aznap, így nem volt szerencsés az időzítés. Azóta sok idő telt el, a zenekarban mindenki teljes erőbedobással működik, dolgozik, most nincs semmi visszahúzó erő, ami hátráltathatna minket. Sajnos egy zenekar életében adódhat olyan, hogy egy-egy tag nem teljes erőbedobással végzi a feladatát. Ezt szívvel-lélekkel kell csinálni, akkor lesz hiteles, akkor jön le a színpadról teljes egészében az, amit át szeretnénk adni a közönségnek. Reméljük, hogy aki eljön a mostani miskolci bulira – vagy bármelyik helyszínre-, az azt fogja tapasztalni, hogy most egy energikus csapat áll a színpadon és minden zenész azon van, hogy jól érezze magát és természetesen a jegyet vásárlók, a közönség is elégedett legyen és ők is jól érezzék magukat a Pokolgép koncerteken.

Milyen műsorral koncerteztek mostanában?

Vegyes felvágott, a régi daloktól az újakig. Ami eddig a lemezeken megjelent. És esetleg várjuk azt, hogy a rajongók írjanak, hogy ők mit szeretnének hallani! A repertoár nincs kőbe vésve, figyeljük a kéréseket és így folyamatosan változik a műsorunk.

A miskolci bulira kilencszáz fölött jár az érdeklődők száma a Facebook eseménynél, mondjuk az Ady Műv. Házba ötszáz valamennyien férnek be...

Atya világ! A kőkorszakban volt, hogy Debrecenben ezer fölött voltak, Miskolcon nyolcszáz körül. Ma már mások a jegyárak, szokások, de adja Isten, hogy teltház legyen! Szokásunkhoz híven, a koncert után húsz perccel a zenekar dedikál, beszélget és fotózkodik a közönséggel, minden helyszínen!

PAYA


2019. február 18. 12:23

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA