MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Rendhagyó koncerten ünnepel az ék

Speciális körülmények között, színpad nélküli koncerten ünnepli 5. születésnapját az ék  április 5-én az Akvárium Klubban. A rendezvénynek inkább házibuli, mintsem fellépés jellege lesz. Mindössze 200 embert engednek be a szervezők, és a rajongók a zenekart 270 fokból nézhetik.

Megvan a Nirvana Smells Like Teen Sprit dalának klipje? A grunge-punk trió egy színpad nélküli teremben zenél, a közönség pedig előttük, körülöttük tombol. Ilyesmi hangulatra számíthat az, aki április 5-én elmegy az ék születésnapjára az Akvárium Klub Volt Lokáljába. Hogy Lee Olivér, az ék frontembere is felaprítja-e a gitárját úgy, mint Kurt Cobain a videóban, az még a jövő zenéje, de az biztos, hogy egy különleges, energiaáramlásban gazdag koncertre számíthatnak a rajongók. A nézőtér az együttes körül lesz, és azért „csak” 270 fokban lehet megközelíteni a bandát, mert működik mögöttük vizuál. A bulinak lesz pár vendége is, többek közt Apey, Pásztor Samu az Anna & the Barbiesból, Szabó Áron Vasaló a Dope Calypso-ból és Vastag Gábor, aki Kiss Tibi társa az Aranyakkor formációban, és nem mellékesen A kutya vacsorája tagja. A koncertre szigorúan 200 embert engednek be.

Az ék  pályafutása 5 éve kezdődött, és rögtön az elején az NKA Cseh Tamás Program (ma Hangfoglaló Program) támogatásával felvettek és kiadtak egy lemezt. Lee Olivér szerint volt még jó pár fordulópont a zenekar életében, például az album megjelenése után máris meghívást kaptak a Quimby-től, így a Parkban játszottak előttük, aztán ugyanitt az Anna & the Barbies-zal léptek fel. Szerepeltek a Quimby válogatáslemezén a Legyen vörös című dallal, annak videójával pedig bekerültek a klipszemle döntőjébe. Készítettek egy látványos klipet a szlovén hegycsúcsok közt a Mountains II című dalhoz. Tavaly megnyerték a Fülesbagoly Tehetségkutatót, ahol Olivér a legjobb zenésznek járó díjat is megkapta. Év elején klubturnén vettek részt, jelenleg életük eddigi legkülönlegesebb koncertjére készülnek.

Mountains II klipje:

Az esemény Facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/1075563059289786/


2019. március 4. 17:53

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA