MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Rockos, táncos és animációs színházi előadás Arany János balladáira

A képmutogató - költői show Arany János balladáira... látványos, rockos, táncos és animációs színházi előadásra készül a Magyar Színház társulata, Lengyel Ferenc rendezésében.

A téma: Arany János balladái. Ez a dobbantó, az elrugaszkodási pont, a cél Arany János költői és emberi világának megmutatása, amelyben a családi, a politikai és a történelmi tragédiák egymásba fonódnak. A hosszú életű költőnek lehetősége volt megélni a forradalmi lelkesedést, és idővel a rezignált cinizmust. Hosszú az út a nagyszalontai tanítóságtól a Tudományos Akadémia elnökének posztjáig, és ebben a hosszú életben sokat lehetett fájni, szenvedni, kompromisszumokat kötni, és az élet vége felé visszanézve leltárt készíteni. Mi érte meg és mi nem?

Arany János balladáiból összeállított zenész este alkalom egy invenciózus, minden ízében mai előadásra, amelyben egyaránt szerephez jutnak a színészek, a táncosok, a rockzene, az animáció, a kép, a látvány és a számítógépes technika. A versek ismerős sorai már-már slágerek - ez az alap, erre épít az alkotók fantáziája, és arra, hogy Arany János, bár betöltötte a 200. életévét, nem szűnt meg látni minket és írni rólunk.A Magyar Színház a 21. század eszközeivel segíti a 200 éves kortárs költő mondanivalóját megértetni a mai nézőkkel. Nem riadunk vissza semmitől. Se képtől, se zajtól, se szofvertől. Arany imádná.

Az előadást Szatmári Attila játssza Arany Jánost Közreműködnek még: Hámori Ildikó, Pataki Szilvia, Szűcs Sándor, Kovács Zsuzsa, Fülöp Dorina. A rendező Lengyel Ferenc.

http://pestimagyarszinhaz.hu/a-kepmutogato/


 

2018. január 12. 12:59

Minden jog fenntartva. 2018 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA