MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Sosem hallod a metronómot? Most fogod! – KORG KDM-3

A klasszikus design olyan funkcionalitással, amit egy digitális egységtől elvár. A KDM-3 a KORG új metronómja nap, mint  nap élvezetesebbé teszi a gyakorlást: átszól még a hangos dobosokon is.

Igazán stílusos dizájnnal látták el az új digitális metronómot a Korgnál. Klasszikus mechanikus metronom forma, mely esztétikailag is remekül illeszkedik a zongora tetéjére, az asztalra, vagy bármilyen gyakorló környezetbe. A kompakt méretet messze meghaladó hangerőt produkál, átszólva egy komolyabb zenekart is. Fekete, vagy fehér színben választható.

Nem csak a külseje emlékesztet a régi megszokott formára, hanem a nyolc különböző metronom hang közül válaszható a klasszikus akusztikus metronóm hangzás is. 19 előre programozott ütem minden műfajban támogatja a gyakorlást, mindamellett a bpm 30-252 között állítható. időzíthető is, a metronómot csak egy meghatározott ideig működteti, utána automatikusan leáll.

A készülék tetején található START / STOP gomb két színben pirosan és zölden villog, így a tempó jelzése tisztán látható is. Kezdjen el gyakorolni a nullára beállított hangerőtvel is! A felső panel TEMPO / CALIB tárcsája könnyű hozzáférést biztosít a kívánt pbm beállításához, melyet a nagy kijelzőn ellenőrizhetünk.

Az ún. hangkimenet módban a beépített hangszóróról vagy a csatlakoztatott fejhallgatóról referencia hangot ad: 12 referenciahangot generálhat a C4 (261,63 Hz) és a B4 (493,88 Hz) között. Az A4-es hangmagasság kalibrálása 410 Hz-480 Hz széles tartományban állítható be. Még kikapcsolt állapotban, sőt elemcserénél is megőrzi az utolsó beállításokat. Az automatikus kikapcsolás funkció  20 perc elteltével kikapcsolja a leállított metronómot. A KDM-3 kb. 120 órányi működtetést tesz lehetővé, maximális hangerővel 120 bpm mellett. Gyakorolj naponta, és ne aggódj az akkumulátor hátralévő élettartama miatt.

Hermann János
AUDMAX


2018. június 9. 08:12

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA