MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Soundcraft Ui24R 3.0 firmware frissítés!

A 2019-es NAMM Show egyik fő Soundcraft újdonsága volt, hogy bejelentették a legújabb Soundcraft Ui24R szoftver érkezését. A frissítés nagyobb volumenű, hiszen a 2.0 után rögtön új főverzió érkezik 3.0 megjelöléssel.

A főbb újdonságok az új verzióban:

Kaszkádolás
A kaszkádolás révén a felhasználók mostantól két Ui24R egységet csatlakoztathatnak egymáshoz az Ethernet interfészen keresztül, megduplázva így a keverhető csatornák számát, az új 32/32-es kétirányú audió buszon keresztül. A váltás rendkívül egyszerű a Host(fő) és Remote (távoli) egységek között, csupán egyetlen kattintással elvégezhető a HTML5 interfészen keresztül. Általánosságban az alábbi előnyökkel jár két eszköz linkelése: megduplázott mikrofonkapacitás a második Ui24R szubmixerként történő alkalmazásával; két egymástól teljesen független mix, mindkettő dedikált EQ/Gate/Kompresszor dinamikákkal, például különálló front és monitor mixek vagy független front és streaming/felvételi mixek létrehozásához.

Cue
A Cue funkció eddig csak a nagyobb Si/Vi pultokban volt fellelhető, mostantól azonban az Ui24R-ben is villámgyorsan menthetők/visszatölthetők a mix pillanatnyi állásai. A betöltés ideje alatt az Ui24R blokkol minden jelút- vagy jelfeldolgozási részen tett változtatási kísérletet, biztosítva a folyamatos zavarmentes működést. A Cue funkció elsősorban színházi használata közismert, lehetővé téve ezen pult ebben a szegmensben történő használatát is.

UDP Fényvezérlés
A felületen megjelent egy új UDP nézet is, ahol egyszerű gombok segítségével iparági standard UDP parancsok küldése válik lehetővé Etherneten keresztül külső eszközök irányába, úgy, mint fényvezérlő szoftverek vagy hardverek. A gyakorlatban ez előre beállított fényes pillanatképek triggerelését jelenti, elsősorban szintén színházi, vagy akár templomi, céges rendezvényes környezetben, illetve olyan helyeken, ahol az alkalmazottaknak nincsenek fényes tapasztalatai.

Lexicon Zengető PreDelay
A beépített Lexicon Reverb effektszekció mostantól PreDelay paraméterrel is rendelkezik, így beállítható az idő az első felületi visszaverődésig, és még gyorsabban szimulálható az kívánt akusztikai környezet.

Big Desktop Nézet
Az új Big Desktop információs ablak madártávlatból is rátekintést engedélyez a teljes Ui24R keverőfelületre, mintha csak egyetlen nagy kezelőfelület állna rendelkezésre. Grafikán látható a zajzár, kompresszor, EQ görbe, effekt- és Aux send csatornák állapota. Egyszerű dupla kattintással rá lehet lépni vezérlőszervek és csatornák beállításaira. Ez a funkció 1080p felbontású kijelzőkhöz ajánlott.

Kiterjesztett Érintőképernyős Támogatás
A felhasználóknak mostantól még több lehetőségük van érintőképernyőt választani, hiszen már 25 különböző piacvezető kijelző vált gyárilag is támogatottá, melyek közvetlenül a HDMI és USB portokon keresztül csatlakoztathatók az eszközököz.

A 3.0-ás szoftver ingyenesen letölthető az alábbi linkre kattintva:
https://www.soundcraft.com/en/softwares/ui24r-firmware-update-v3-0

Frissült a kipróbálható demó felület is:
https://www.soundcraft.com/ui24-software-demo/mixer.html

Gyári weboldal:
https://www.soundcraft.com/en/products/ui24r


2019. február 21. 15:40

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA