MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Szabadulj meg a vezetékektől!

A megoldás: Denon Professional Solution Series. A Solution széria családtagjai különböző vezeték nélküli megoldásokat kínálnak, megbízható és praktikus módon, elérhető áron. A falra is felcsavarozhatjuk a kompakt eszközöket abban az esetben, ha fix installációt hozunk létre. Már meglévő rendszerbe is könnyen illeszthetjük őket, új lehetőségekkel felruházva, korszerűsítve azt.

Installációk építésekor sokszor találjuk szemben magunkat azzal a problémával, hogy egymástól távol esik a hang forrása, mint a keverőpult és a lesugárzás helyszíne, legyen az egy nézőtér, tánctér, egyházi intézmény vagy konferenciaterem. Abban az esetben, ha nincs korábban már kiépített kábelezés, stage-box, wall-box, nekünk kell megteremteni a lehetőséget a hang továbbítására. Ez jelentheti súlyos és méretes csoportkábelek kihúzását a két helyszín között, ilyenkor biztosítanunk is kell, hogy a közönség tagjai ne lépjenek rá és ne botoljanak meg a vaskos kábelkötegben, amennyiben az nem tőlük elkülönített helyen vezethető el. Viszont olyan helyzet is előfordulhat, hogy a két helyszínt különböző emeleteken találjuk, illetve a hangforrást egyszerre több helyszínre is el kell juttatnunk. Mielőtt előkeresnénk az ütvefúrót, vagy gigantikus elosztókábelek gyártásába kezdenénk, vessünk egy pillantást a Denon Professional Solution Series termékeire, amelyek egy csettintésnyi idő alatt megoldják ilyen jellegű gondjainkat!

Lássuk az eszközöket szépen sorjában!

A DN-200WS egy wi-fi audio streamer. Megnevezéséből könnyen kikövetkeztethetjük, hogy wi-fi jel fogadására alkalmas, amit szimmetrikus XLR és TRS csatlakozási felületeiről tovább küldhetünk keverőpultra és aktív hangfalakra. Maximum 28 Mbps adatforgalom kezelésére képes, ennek köszönhetően 24 bites és akár rendkívüli 192 kHz mintavételi frekvenciájú hangot is továbbíthatunk vele. AirPlay és DLNA protokoll keretein belül AAC, AC3, APE, FLAC, MP3, WAV és WMA fájltípusokat játszhatunk le, hiányérzet nélkül. A wi-fi jel forrásától AP módban 20 m, STA módban pedig 50 m maximális távolságra lehet a vevő.


A következő eszköz a sorban a DN-200BR, amely egy sztereó Bluetooth jelvevő. Bármilyen Bluetooth képes eszközzel használhatjuk, a fogadott jelet szimmetrikus XLR és aszimmetrikus TS csatlakozón át továbbíthatjuk a felhasználás helyszínére. Maximális hatótávolsága 33 m. A következő profilok kezelésére képes: AVCTP 1.0, AVRCP 1.0, GAVDP 1.2, AVDTP 1.0, A2DP 1.2, Hands-Free Profile (HFP) 1.5, Headset Profile (HSP) 1.1.


A DN-202WT és a DN-202WR párban használható készülékek, a 202WT a vezeték nélküli rendszer adója, a 202WR pedig a vevő egysége. Egyszerre több vevőegységet is használhatunk, így több zónát is lefedhetünk adással. A vevőegységek maximum 30,5 m távolságban lehetnek a jeladótól, a teljes késleltetés 20 ms. A DN-202WT és DN-202WR nyerő párosával könnyedén megoldhatjuk azokat a problémás helyzeteket, amikor a hangosításunk elemei nagy távolságban vannak egymástól, és így a jel továbbfűzése problematikus, illetve esztétikai és biztonsági szempontból nehezen kivitelezhető. Ha különböző emeleteken vannak ezek az elemek, akkor sem kell fúrni-faragni a padlót, plafont. Konferenciákon, iskolákban, egyházi felhasználásokkor nagy terheket vehet le a vállunkról ez a két eszköz.


A DN-200AZB egy Bluetooth jelvevő és egy erősítő kombinációja. 4-pólusú Euroblock csatlakozón keresztül továbbíthatjuk az erősített jelet passzív hangfalaink felé, a D-osztályú erősítő kimeneti teljesítménye 20 W RMS. 3-pólusú Euroblock bemenetet is találunk rajta, illetve jelerősítő antennát is csatlakoztathatunk, ami a csomag része. 70/100 V-os rendszerben működtethetjük, és a DN-200BR-nél már ismertetett Bluetooth profilokat használhatjuk.


Az eddig taglalt eszközök sorából kicsit kilóg a DN-271HE, amely egy HDMI audio extractor. A HDMI bemeneti csatlakozóra érkező jel hangkomponensét különválaszthatjuk és szétbonthatjuk, 7.1 hangrendszereket táplálhatunk így vonalszintű jelekkel. A hátsó panelon Euroblock csatlakozókról vezethetjük tovább az analóg jelet, illetve HDMI és S/PDIF digitális kimeneteket is használhatunk. A szériára jellemző rendkívül tiszta 192 kHz-es mintavételezésű hangminőséget természetesen itt is élvezhetjük. Az EDID kapcsolható LPCM 7.1CH, TV EDID és Bitstream között, a CEC bypass üzemmódban is használható.

A Solution széria tagjainak létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, minden egyes, installációk építésében járatos szakember találkozott már a bevezetőben taglalt problematikus helyzetekkel. Ezekkel a praktikus készülékekkel megkönnyíthetjük életünket, gördülékenyen és kábelek nélkül dolgozhatunk.

Szabadulj meg a felesleges vezetékektől most és keresd fel valamelyik Denon Professional termékeket forgalmazó kiskereskedőt vagy installátor céget!

Vándor Erik
http://fullrange.hu


 

2017. augusztus 8. 13:10

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA