MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Tascam: Hírmorzsák az év elejére

Ritkán csinálok ilyet, de mivel egyidőben több hír is napvilágot látott a Tascam vonzatában, ezért röviden tekintjük át ezeket, különösebb vezérfonál, szójáték és filmes hasonlatok nélkül. Tudom-tudom, csalódást okozok a törzsolvasóknak, de néha meg kell szakítani a sémát, ahogy a Zodiákus is tette...(ennyit a hasonlatok hiányáról) Kezdünk!

DR-701D beszélni Ambeo VR
Az elmúlt évek egyik nagy újdonsága a VR, vagyis a virtuális valóság érzete, melyekre elég sok anyagot lehet már találni, nem beszélve a játékokról. A szemüveg segítségével történő, 3D-ben való mozgás/nézelődés azonban azonnal követelte a három dimenziós hangzást, hiszen nem elég a szemünket becsapni, agyunk gyorsan visszaránt a realitás talajára, ha a hang nem követi a mozgásunkat.

Ezt orvosolta most szoftveresen a Tascam, ugyanis a DR-701D professzionális rögzítője az új szoftverrel már képes Ambeo VR mikrofon jelét is rögzíteni és kódolni a megfelelő formátumokban.

Dante-analóg/analóg-Dante, avagy az ML-16 és az ML-32
Semmi köze az irodalomhoz annak, hogy megjelent két új eszköz a hálózati audió megoldások piacán, melyek típustól függően 16 vagy 32 csatornát fordítanak analógról Dante-ra, vagy Dante-ról analógra. Az 1U magas eszközök mérete ugyan nem teszi lehetővé az hagyományos analóg csatlakozók beépítését, de a D-SUB szabvány erre is ad megoldást. A készülékek 2-2 ethernet csatlakozóval készülnek, így redundánsan két hálózaton is üzemeltethetők, valamint ismerik az AES67-es szabványt, vagyis Ravenna és más ezt használó szabványokkal is kompatibilisek.

Re:Cubase
Az US-szériás hangkártyák két kisebb változata, az US-2X2 és US-4X4 mostantól a Sonar és Ableton szoftverek helyett újra Cubase LE szoftvert tartalmaznak! Az átállás folyamatos, hamarosan minden forgalomban lévő, ilyen típusú kártya ezzel a szoftverrel lesz kapható, ahogyan az új US-1X2 és az iXR típusok is.

Tálcán kínáljuk
Végül, de nem utolsó sorban, bővül a CD-lejátszók listája is. Egy kimondottan olcsó, egyszerű és gyors, MP3-képes CD-lejátszót tisztelhetünk a CD-P1260MK2 személyében. 19 colos, rack-be is beépíthető, 2U magassággal, de az asztalon is jól érzi magát, ugyanis az új, középponti  elhelyezésű CD-mechnika, kiválóan csillapítja a rezgéseket. Kimenete aszimmetrikus, sztereó RCA a hátlapon, de egy 6,3mm-es, szabályozható fejhallgató kimenetet is találhatunk a készülék elején. Az MP3 mellett elboldogul a WMA formátummal is, mindkettőt mappából is kiválóan kezeli.

Gergics Attila
www.audmax.hu


 

 

2018. február 19. 18:39

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA