MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Uborka

Nem, semmiképpen sem szeretnék utánérzéseket kelteni a 90-es évek legbizarrabb politikai műsorával, ahol gumibábuk formájában elevenedtek meg a kor „népszerű” elöljárói. Mivel senkinek sem hiányoznak, ráadásul még mindig van olyan szereplő, aki azóta is aktív a közéletben, ezért inkább térjünk vissza a címhez újra. Beköszöntött a nyár, azt szokták mondani a kereskedelemben, hogy ez az a bizonyos szezon. Én azonban nem hiszek ebben, mert ugyan lehetséges, hogy nem állnak sorba hangszerekért az emberek, de amilyen zöldségárak vannak manapság, lehet jobban járnának. Szóval, mit lehet csinálni nyáron? Nyaralni? Igen, azt is, na meg mondjuk szintizni, dalokat írni, tekergetni a szűrőket öngyulladásig… mert van rá idő. Ha szünidő akkor azért, ha meg nem, akkor meg miért ne?

Mit tehet az, aki mondjuk nyaralna is és még szintizni, keverni is szeret? Elmegy egy táborba, ahol van egy csomó jó arc, egy rakás KORG és egyéb szinti, nívós előadások, hogy a Balatont ne is említsem, vagy a csajozást esténként. Van ilyen tábor, és igaz, hogy csak látogatóban, de mégis tiszteletemet tettem, mert nem tudok ellenállni a talpam alatt ropogó tűlevél nyári fenyőillatának és persze a Balatonnak sem.

A Producer Tábort a már Producer School and Studio névre hallgató, korábban 1GSchool nevű iskola szervezte, a következő előadókkal:  Thomas BernardTamás SellyeiBánkuti DaniOttó Ullmann, Mátyás HatalyákPuha SzabolcsTurcsán András, Balázs Dubraviczky és Bakonyi Bálint. A koncepció, a fun-on túl a tanulás elősegítése és a közösség erősítése volt és ottlétemkor láttam a táborozókon, hogy ezekből nem szenvednek hiányt, ahogyan KORG szintikból sem.

Nem titkolt célunk volt ugyanis, hogy a gyártó analóg-közeli palettáját felvonultassuk a srácoknak, a legújabb Volca-któl (Drum és Modular), a Monologue-on át, a Prologue-ig. Ahogy láttam és későbbi elbeszélések alapján hallottam, a táborlakók igen hamar ráéreztek a szintézisre és a potik tekergetésére, mindeközben persze rengeteget tanultak és jól érezték magukat. Win-win.

Nem akarom elkiabálni, de jövőre már lehetséges, hogy eggyel bővül a vendéglista, mert igencsak kedvet kaptam én is…

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy gyerekkoromban a szüleim engem miért a német-táborba küldtek?

Auf wiedersehen!

Gergics Attila
www.audmax.hu


 

2019. július 14. 06:17

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA