MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Új NXAMP-ok!

A Birminghamben megrendezett BPM Pro 2017 fesztiválon a NEXO leleplezte az NXAMP család két új tagját. 

Az NXAMPMK2 széria a NEXO DSP vezérlők terén szerzett tapasztalatát kombinálja a Yamaha rendkívül hatékony és megbízható végerősítő megoldásaival. Az NXAMP4x1MK2 névre keresztelt típus az NXAMP4x1-et váltja és 4x1300 Watt (2 Ohm) teljesítmény leadására képes, míg az NXAMP4x2MK2 4x2500 Wattos (2 Ohm) teljesítménye hiánypótlás a közepes méretű rendszerek számára. Mindkét modell mindössze 2U magas házat kapott és alkalmasak touring, illetve fixen installált használatra is.

Az új termékekkel a NEXO tovább fejlesztette mindazt, ami az NXAMP-et népszerűvé tette.

Az elsőre legfeltűnőbb újítás a felhasználóbarát kezelhetőség érdekében elhelyezett 4,3 colos, színes LCD érintőképernyő, amellyel egyrészt gyors vizuális visszajelzést kaphatunk minden beállításunkról, másrészt a NeMo nevű Ipad-es applikáció által inspirált dizájnnak köszönhetően egy könnyen kezelhető menürendszert is. Pillanatok alatt elérhető többek közt az Array EQ, a soksávos parametrikus  EQ, a mute és solo lehetőségek, a bementek, a kivezérlés mérők, a scene-ek, a setup, a rendszer kivezérlési tartalék (system headroom), illetve a hangerő, a gain, valamint a késleltetés.

Az erősítők hátulján található, az előző szériák bővítőkártyáival is kompatibilis bővítő slot, amely gyárilag két RJ45-ös csatlakozási lehetőséggel érkezik. Ez használható firmware update-hez, távvezérléshez, illetve az erősítők fűzéséhez. A gyári kártyán kívül lehetőség van AES/EBU, Ethersoundtm, Dantetm, illetve AES67 kártyák használatára is.

A bővítőkártyák mellett továbbra is megtartották az RS232-es és GPIO csatlakozási lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik, a kommunikációt a már ismert DMU és DPU egységekkel.

Érdemes még megemlíteni a 100 V - 240 V közötti tartományban üzemeltethető univerzális tápegységet is, amely PFC (Power Factor Correction) technológiájával biztosítja a hatékony működést és az áramfelvétel egyenletességét.

A fentieken túl a tervezőmérnökök fő koncepciója a hangminőség további javítása volt, amelyet a dedikált 32bit/96KHz-en működő konverterek, a 64bit-es belső jelprocesszálás, illetve a legkorszerűbb D-osztályú erősítők egyedi fejlesztésű LSI végfokozatvezérlő chippel tökéletesen meg is valósítanak. A nagy felbontásnak köszönhetően a hangminőség még rendkívül halk hangerőnél is feltűnően transzparens és tiszta.

A jövőben felmerülő szoftveres igények kielégítésére három multicore DSP-t rejtettek el az erősítők házában, így a készülékeket előkészítették az újabb és újabb algoritmusok, későbbi firmware frissítések által igényelt számítási kapacitásra.

Az új végfokokhoz opcionálisan elérhető egy 4U magas touring rack, amely magában foglalhat az erősítőn kívül egy DPU és egy DMU egységet is és kompatibilis a NUAR riggelési rendszerével.

Az új modellek hamarosan rendelhetők.

További információk és technikai specifikációk elérhetők a LISYS-PROJECT  Kft. – nél, vagy a gyártó honlapján.

LISYS-PROJECT Kft.

2017. november 16. 15:36

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA