MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Újra hazai forgalmazásban a DigiTech (1. rész)

A DigiTech márkát nem hiszem, hogy külön be kéne mutatnunk, hiszen a legendás gyártó termékei évtizedek óta előkelő helyet foglalnak el a hazai gitáros és basszusgitáros érában. A mostani cikkünk apropója az, hogy egyrészről tudassuk az érdeklődőkkel, hogy a Bertaudio jóvoltából hosszú évek után ismét hazai forgalmazó gondozásába került a márka képviselete, másrészről pedig egy rövid összegzést adjunk azon termékekről, amelyek 2020. június 1-től elérhetővé váltak. Mivel az eszközök sora nem kevés, ezért szószaporítás helyett fussuk át őket tételesen, de most csak három pedált érintve, s heti rendszerességgel szemügyre veszünk majd újból és újból három pedált mindaddig, míg végül valamennyi sorra nem kerül...

Bass Whammy (Legendás pitch shifter effekt basszusgitárosoknak)
A legújabb generációs Bass Whammy a legfejlettebb hangmagasság-érzékelő és polifonikus hangjegykövető technológiát alkalmazza annak érdekében, hogy a világ legjobb, basszusgitárra optimalizált pitch shifter effekt pedálja lehessen. A Bass Whammy megőrizte a klasszikus beállításokat az eredeti kiadásból, de modern fejlesztésekkel is rendelkezik. Két különböző hang-nyomkövető üzemmódja – Classic és Chord – klasszikus és akkord – lehetővé teszi a zenész számára az eredeti pedál „rozzant” és a modern, sima pitch shift effekt létrehozását. Az akkord üzemmód fejlett polifonikus hang-nyomkövető algoritmusokat alkalmaz a lehető legpontosabb és sima pitch shift effekthez, míg a klasszikus üzemmód reprodukálja az eredeti Whammy hangzást. A Bass Whammy true bypass üzemű, MIDI vezérelhető, 9 voltos DC tápegysége pedig könnyedén építhető be már meglévő pedálboardokba is.


CabDryVR (Kettős hangfal-szimulátor)
Az új Digitech CabDryVR kettős hangfal-szimulátor pedál 14 különböző, kitűnő hangzású gitár- és basszusgitár-hangfal impulzusválaszait (IR – Impulse Response) tartalmazza. Most már egyenesen a pedálboardodból vagy az előerősítődből csatlakozhatsz a CabDryVR-en keresztül a keverőpultba, a fülmonitor-rendszeredbe vagy a DAW szoftveredbe kitűnő minőségű hangfal-szimulációt használva, anélkül, hogy igazi hangfalakat kéne használnod. A CabDryVR megkettőzött be- és kimeneteket tartalmaz, a kimenetek egyikén kiküldhetsz belőle egy jelet a színpadi erősítőd bemenetére is. A CabDryVR Cabinet Tuning™ méret-vezérlő funkciót a méltán híres GNX sorozatú effektjeink számára fejlesztettük ki, és a hangfal rezonáns csúcs frekvenciájának módosításával teljesen egyéni hangfalméreteket és hangzásokat állíthatsz elő. Függetlenül állíthatod a két hangfal kimeneti jelszintjét a mixedben. A CabDryVR 9 voltos DC tápegysége könnyedén építhető be már meglévő pedálboardokba is.


Carcosa Fuzz (Analóg fuzz – dinamikus torzító – pedál)
A DOD Carcosa Fuzz belépő egy alternatív fuzz univerzumba, ahol a legendás, klasszikus hangzások együtt léteznek Jackson Pollock spriccelt és karcos absztrakt festményeivel. Kombinálva a Carcosa szélesen szabályozó AFTER munkapont-állító szabályozóját egy független kétállású kapcsolóval a hangzások a malacka zsírosságától a szikes, száraz recsegésig állíthatóak. Ez a sokoldalúság teszi a Carcosa Fuzz pedált a tiszta és torzított hangú erősítőknek egyaránt jó barátjává. True bypass üzemű, óriási kimenő jelet produkál, a Sárga Ruhás Király ábrázata pedig, gondoskodik a fuzz őrületről. A DOD Carcosa Fuzz eltúlzott középtartománnyal és magasokkal bíró karaktere segít kiemelkedni a mixből. Arra tervezték, hogy kiszóljon egy sűrű és kemény hangzású zenekarból is, mégis jól kivehetőek legyenek egy akkord hangjai egyenként is, ha használják. Amikor azonban extrém (AFTER) munkapont-tartományok vannak beállítva rajta, sok vad és eltúlzott hangzás is elérhető általa. 

Bővebb információ az alábbi bannerre kattintva!

2020. június 30. 06:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA