MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

VÉGET ÉRT A VII. INTERTON EGYETEM

2018. november 7-8-án a Dürer Rendezvényteremben került megrendezésre az VII. INTERTON Egyetem. A hangtechnikai, fénytechnikai és vizuáltechnikai előadásokat gyakorlati bemutatók fűszerezték.

Csakúgy, mint eddig minden INTERTON Egyetemen, idén is Bogár István, az INTERTON Group marketing menedzsere vezényelte a két napos rendezvényt. Elsőként Balogh Gézát, az INTERTON Group ügyvezetőjét és tulajdonosát kérte fel, hogy mondja el köszöntő beszédét, aki köszöntőjében többek között arra is kitért, miért fontosak az INTERTON Egyetemhez hasonló rendezvények.

A köszöntő után a High End Systems képviseletében Marc Lorenz nyitotta meg az előadások sorát. Előadásának címe "Ne félj a pixelektől! - avagy média szerverek fénytechnikusoknak" volt, ahol különböző módokat láthattunk arra, hogyan hozzunk létre médiatartalmakat, s ezeket hogyan rendezzük, menedzseljük a világításvezérlő rendszerben.

Ezt követően a „Pokoli Dante?” című előadás következett Fekete Gábor (RockportSound) előadásában. Kiváló alkalom volt arra, hogy megismerjük az új Yamaha digitális keverőpultot, a RIVAGE PM7-et és felépítsünk egy olyan hálózatot, melyen nem csak „Dantés” eszközök kommunikálnak. Isteni színjátéknak bátorság lenne nevezni, de reméljük ez a kis utazás a Dantéval mindenki számára tanulságos és élménydús volt. Az előadáshoz vendégelőadóként csatlakozott Krokavecz Tamás, a Punnany Massif zenekar hangtechnikusa és Matola István, az INTERTON Group fénytechnikai szakembere is, akik a Dante hálózattal kapcsolatos tapasztalataikról meséltek a résztvevőknek.

Az ebédszünet után fénytechnikai előadással folytattuk a sort, "LED technológia, és a szórakoztató ipar fénytechnikai eszközei" címmel, Markus Farncombe-Fischer (High End Systems) előadásában. Milyen a szórakoztató iparban használt nagy hatásfokú LED-es technológia? Milyen kihívások vannak? Mik az előnyei? Hol tart most ez a technológia? Ezekre a kérdésekre koncentrált az előadás.

Az első nap záróelőadásaként egy erős vizuáltechnikai bemutató következett, „Ne aggódjon, csak szkenneljük Önt!” címmel. Dániel Rafael Zubán (Photoscan Unit Digic Services) bemutatta, hogyan szkennelhetünk, digitalizálhatunk be egy embert és ha ezzel megvolnánk, mit kezdhetünk ezzel az információval: mire jó ez és mire nem. A technológiának nemcsak szakmai, de etikai határai is vannak. Túl azon, hogy mire vagyunk ma képesek e téren a film és a játék világában, számtalan tipikus és atipikus kérdésre kell megtalálni a saját válaszainkat. Meg kell birkóznunk a bennünk felmerülő félelmekkel. Az előadásában ezeket a dolgokat is feszegette.

A VII. INTERTON Egyetem második napját szintén vizuáltechnikai előadással nyitottuk, „Üdvözöljük a kiterjesztett valóságban!” címmel. Koscsó Ferenc (Pro-Tech Stúdió Kft.) bemutatta, hogy a sajátos új tér- és hangélményeink mennyire és hogyan befolyásolják viszonyunkat a valóságos fizikai terek és hangok világához. Bepillantást nyerhettünk az evolúciós show-ba, ami itt és most, élőben zajlik.

Ezt követően a hangtechnikáé volt a főszerep, Veszely Balázs (IT.DOT Kft.) „Vasúti hangosítási rendszerek itthon és külföldön” előadásában. A nyilvános bemondások fontos szerepet töltenek be a közlekedési ágazatban. Az utastájékoztató hangrendszert teljesen más szempontok alapján kell tervezni, mint a színpadi- vagy koncert technikát. Vajon hogyan csinálják ezt a MÁV-nál és mennyiben hasonlít ez a lengyel vagy román vasutakhoz? Erre kereste a választ előadásában.

Ezt követően ismét a vizuáltechnika világába csöppentünk Kolostori Gábor (Gábriel Pro Kft.) „Elkísérjük Önt a virtuális valóságba!” előadásának segítségével. A résztvevők gyakorlati bemutatót láthattak: VR, AR - valós idejű animációk háttérvetítéshez játék motorral. Igazán tanulságos és szórakoztató előadás volt.

Ezután már kizárólag a hangtechnikáé volt a főszerep a VII. INTERTON Egyetemen. Fleischer Zoltán (INTERTON Group) „Múlt, jelen, jövő(!) - Fejezetek egy iskolakomplexum hangrendszerének fejlődéséből, az abakusztól a számítógépig” című előadásában esettanulmány keretein belül mutatta be az American International School of Budapest komplexum hálózati audió rendszerét. A rendezvény záróelőadásaként a QSC aktív hangsugárzók gyakorlati bemutatója következett Bogár István (INTERTON Group) prezentálásában, ahol a vadonatúj QSC CP szériát is meghallgathatták a résztvevők.

A rengeteg pozitív visszajelzés alapján úgy érezzük, hogy tartalmas és hasznos programot sikerült szerveznünk a professzionális hangtechnika, fénytechnika és vizuáltechnika szakembereinek, szerelmeseinek. Ezúton is köszönjük minden előadónak és minden résztvevőnek, hogy ott voltak, találkozhattunk, gondolatokat cserélhettünk! Találkozzunk 2019-ben is a VIII. INTERTON Egyetemen!

A VII. INTERTON Egyetem készült fotókat ide kattintva tekintheti meg.


2018. november 16. 14:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA